Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 12:29:20 +0200 Το χωριό Velikaya Kopanya στη δυτική Ουκρανία βρίθει...διδύμων. Η αιτία εντοπίζεται στο νερό. Ένα χωριό γεμάτο δίδυμα!

Ένα χωριό γεμάτο δίδυμα!

Ένα χωριό γεμάτο δίδυμα! 470 900
Στο χωριό Velikaya Kopanya ένας μύθος φαίνεται να επιβεβαιώνεται!

Μια επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο του χωριού Velikaya Kopanya κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε χωριό, αφού στις αίθουσες φοιτούν 12 ζεύγη διδύμων. Το χωριό είναι υπερήφανο για την εξαιρετική «παραγωγή» διδύμων που συνεχίζεται και εκτός σχολείου. Συνολικά, στο χωριό υπάρχουν 58 ζεύγη διδύμων. Ο Misha και ο Vanya Fogorosh, είναι δύο 10χρονα δίδυμα. Είναι πανομοιότυποι. Ακόμα και ο πατέρας τους δεν μπορεί να τους  ξεχωρίσει.  Η αλληλεγγύη τους φαίνεται στα λεγόμενο του Misha. «Όταν ο Vanya δεν έχει κάνει την εργασία του για το σχολείο, προσποιούμαι ότι είμαι εκείνος και έτσι  παίρνει καλό βαθμό». Από την άλλη, ο  Misha δεν φαίνεται ιδιαίτερα ευτυχισμένος με την απόλυτη ομοιότητά τους. «Μισώ που είμαστε ίδιοι και ντυνόμαστε πάντα το ίδιο». 
Η Maria Chorba, 75 χρονών, είναι το πιο ηλικιωμένο μέλος διδύμων στο χωριό. Η αδελφή της Anna πέθανε πριν τρία χρόνια. Η ίδια δε έχει τρία ζεύγη διδύμων ανάμεσα στα εγγόνια της.  Η Maria Chorba δεν ξέρει γιατί υπάρχουν τόσα πολλά δίδυμα στην Velikaya Kopany, φήμες πάντως λένε ότι «κάτι υπάρχει στο νερό». Η φήμη αυτή έχει εξαπλωθεί γύρω από την περιοχή με αποτέλεσμα άνθρωποι από κάθε μέρος να κάνουν πάντα μια στάση στην πηγή του χωριού για να γεμίσουν το μπουκάλι τους. 
Οι ντόπιοι ακόμα διηγούνται την ιστορία μιας γυναίκας που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Η ίδια ήρθε στο χωριό, ήπιε από το νερό τους και η ιστορία λέει ότι όχι απλά έμεινε έγκυος αλλά είχε και δίδυμα. Η Maria Fyodoranich, ιδιοκτήτρια τοπικού εστιατορίου λέει γελώντας: « Στην πραγματικότητα έχουμε ουρά από  μνηστήρες που θέλουν να παντρευτούν τα κορίτσια μας. Καθένας θέλει τα γονίδια του χωριού μας. Και όλα αυτά, εξαιτίας αυτού του νερού» 

Πηγή: www.news.bbc.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας