Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 10:43:19 +0200 Συνδύασε τις σπουδές της με τη μητρότητα και μετατρέπει τα παλιά παιδικά ρούχα σε έργα τέχνης. Γνωρίστε την Annart. Ένα ρολόι ... μπλούζα

Ένα ρολόι ... μπλούζα

Ένα ρολόι ... μπλούζα 470 900
Συνδύασε τις σπουδές της με τη μητρότητα και μετατρέπει τα παλιά παιδικά ρούχα σε έργα τέχνης. Γνωρίστε την Annart.
Τι ακριβώς είναι το Annart;
Αν θα έπρεπε να εξηγήσω ετυμολογικά τι σημαίνει Annart, αποτελεί ένα λογοπαίγνιο της λέξης art και του ονόματος μου. Η Άννα που ασχολείται με την τέχνη! Αλήθεια είναι πως δεν συμπαθώ τα ξενόγλωσσα ονόματα, αλλά ομολογώ πως αυτό μου ταίριαξε απόλυτα! Το Annart είναι το το νέο μου εγχείρημα, ένα εργαστήριο που το χόμπι γίνεται επάγγελμα με, σκοπό την επιτοίχια και όχι μόνο, διακόσμηση παιδικών δωματίων.


Πώς σας ήρθε η ιδέα να μετατρέψετε τα παιδικά ρούχα σε ... τέχνη;
To 2007 ήταν μια χρονιά σταθμός καθώς ολοκληρώθηκε η οικογένεια μας με τον Ηλία! Όλα ήταν έτοιμα και ένα καθαρό, φωτεινό πλήρως εξοπλισμένο δωμάτιο, τον περίμενε! Οι τοίχοι του δωματίου ήταν βαμμένοι σε σιέλ και μπλε χρώματα, αλλά άδειοι από πίνακες, αυτοκόλλητα κ.α. γιατί δεν βρίσκαμε κάτι που να καλύπτει τα γούστα μας... Μετά την βάφτιση, τα ρουχαλάκια του, μπήκαν στο μπαούλο μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα. Τότε ήταν που εμπνεύστηκα την ιδέα, να φτιάξω έναν πίνακα με εκείνα τα ρούχα, ώστε να διακοσμήσω το τοίχο του δωματίου του.  "Το εκάστοτε ρούχο μετατρέπεται σε γλυπτό.  Χάνει την υφή και ελαστικότητα του"


Πόσο χρόνο και μεράκι χρειάζεται για να γίνει ένα παλιό πουλόβερ, ρολόι τοίχου;
Μεράκι καθώς και αγάπη θεωρώ πως χρειάζεται σε ό,τι και αν κάνουμε στη ζωή μας, επαγγελματικά ή όχι. Ως καλλιτέχνης κάθε έργο το έχω σαν παιδί μου, ανεξάρτητα αν το δημιουργώ για προσωπική χρήση ή είναι παραγγελία κάποιου άλλου. Όσο για τον χρόνο που χρειάζεται ένα πουλόβερ-ρολόι, σχετίζεται με το μέγεθος του και τα υλικά που χρησιμοποιούνται κάθε φορά. Το εκάστοτε ρούχο μετατρέπεται σε γλυπτό.  Χάνει την υφή και ελαστικότητα του, με ειδικά στερεωτικά υλικά, τα οποία θέλουν τουλάχιστον 2 μέρες για να στεγνώσουν καλά.  Στη συνέχεια μπαίνει το ακρυλικό χρώμα και άλλα στοιχεία όπως παιχνιδάκια, παπουτσάκια, μηχανισμοί ρολογιού και άλλα.


"Ήμουν και εγώ πολύ διστακτική αρχικά ώστε να κάνω το βήμα και να μετατρέψω το χόμπι μου σε επάγγελμα, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που σε δικαιώνει. "


Με αυτή σας την πράξη δίνετε ένα παράδειγμα καινοτομίας, δημιουργικότητας και βάζετε χρώμα σε μια εποχή που λίγο είναι "γκρι".  Τι θα συμβουλεύατε όλους αυτούς που διστάζουν να κάνουν ένα βήμα;
Είναι αλήθεια πως η περίοδος που περνάμε είναι "γκρι". Για μένα η τέχνη μου ήταν πάντα μια διέξοδος και ένας τρόπος να ξεφύγω από κάθε τι αρνητικό. Θα συμβούλευα λοιπόν, να βάλουμε χρώμα στη ζωή μας και να σκεφτόμαστε θετικά γιατί μόνο έτσι προχωράμε μπροστά! Ήμουν και εγώ πολύ διστακτική αρχικά ώστε να κάνω το βήμα και να μετατρέψω το χόμπι μου σε επάγγελμα, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που σε δικαιώνει. Τα θετικά σχόλια που λαμβάνω για τη δουλεία μου και η ανταπόκριση του κοινού είναι συγκινητική και μου δίνει θάρρος να συνεχίσω.
Το παν είναι να γίνει η αρχή!


Tα σχέδια είναι μετά από δική σας απόφαση ή προκύπτουν μετά από συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο;
Δουλεύω περισσότερο με παραγγελίες από γονείς. Εκείνοι μου δίνουν τα ρούχα και φτιάχνω τους πίνακες.
Μετά από συνάντηση με τον ενδιαφερόμενο και συζήτηση πάνω στο τι σκέφτεται για το έργο, παραλαμβάνω τα ρούχα και όποιο άλλο αντικείμενο θα μπει στη κατασκευή και προχωρώ στην υλοποίηση του έργου. Υπάρχουν βέβαια και έτοιμοι πίνακες, καθαρά δικής μου έμπνευσης και απόφασης.


                              " Tο μικρόβιο του ''καλλιτέχνη'' δεν φεύγει ποτέ!"


Είστε και η ίδια μητέρα. Τα παιδιά σας αποτελούν για εσάς πηγή έμπνευσης;
Είμαι μανούλα δύο αγοριών 5 και 3 ετών, τον Ηλία και τον Στέφανο.  Οι πίνακες πηγή έμπνευσης σαφώς και έχουν τα παιδιά, είναι εξάλλου αντικείμενο διακόσμησης για τον προσωπικό τους χώρο!  Έχω σπουδάσει γραφιστική και διακόσμηση, με τις οποίες ποτέ δεν μπόρεσα να ασχοληθώ λόγο των παιδιών, αλλά το μικρόβιο του ''καλλιτέχνη'' δεν φεύγει ποτέ!!! Έτσι βρήκα έναν τρόπο να συνδυάσω τις σπουδές με τη μητρότητα...


Πού μπορεί κάποιος να σας βρει;
Τα περισσότερα έργα μου θα τα βρείτε στο κατάστημα "Αυλαία" στο κέντρο της Αθήνας Πατησίων 190 (πλ.Αμερικής)
Επίσης επικοινωνείτε μαζί μου στη σελίδα μου στο facebook: https://www.facebook.com/anna.annart
και στο mail: annartcollection@gmail.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας