Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-09-16 13:22:29 +0300 Οι 10+1 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα όνειρα και το ταλέντο δεν έχουν φύλο

Οι 10+1 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα όνειρα και το ταλέντο δεν έχουν φύλο

 Οι 10+1 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα όνειρα και το ταλέντο δεν έχουν φύλο 470 900
'Οχι μόνο για κορίτσια!

Η Kristen McGoey είναι μία μαμά και φωτογράφος που μέσα από τις φωτογραφίες της θέλησε να παρακινήσει τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Στο μυαλό των περισσοτέρων, ένα αγόρι παίζει με αυτοκίνητα, σπαθιά και ιππότες, του αρέσει η μπάλα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Είναι όμως έτσι;

Πηγή έμπνευσης για τη μαμά, είναι οι τρεις γιοι της. "Ο μεσαίος μου γιος, ποτέ δεν περπάτησε! Πάντα χοροπηδούσε και στροφιγύριζε! Του αρέσει το ροζ, τα ουράνια τόξα, το διάβασμα και πότε δεν τον απασχόλησε αν κάτι είναι αγορίστικιο ή κοριτσίστικο." 

Οι φωτογραφίες της Kristen McGoey εντάσσονται στην καμπάνια #ABoyCanToo, που έχει ως στόχο να παρακινήσει τα παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Η δημιουργική μαμά ξεκίνησε το project φωτογραφίζοντας τους γιους της. Η κίνηση αυτή άρεσε πολύ σε συγγενείς, γνωστούς ακόμα και αγνώστους και για τη συλλογή της τελικά φωτογραφήθηκαν 17 παιδία. 

"Συγκλονίστηκα όταν μίλησα με αυτά τα παιδιά από κοντά. Αυτό που μου έλεγαν τα περισσότερα είναι ότι τώρα αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν ελέυθερα αυτό που θέλουν και αυτό στο οποίο είναι καλοί."

Η Kristin ελπίζει αυτές οι φωτογραφίες να παρακινήσουν αγόρια και κορίτσια να τολμήσουν να κάνουν αυτό που θέλουν. 

"Κάποιοι με ρωτούν αν ανησυχώ μήπως ο γιος μου γίνει γκέι γιατί του αρέσει το ροζ και ο χορός. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος να συνδέει αυτά τα δύο και για αυτό ακριβώς ελπίζω αυτό το project να καταρρίψει τέτοια στερεότυπα. Αυτό πάντως που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι συμμαθητές και φίλοι του γιου μου τον δέχονται όπως είναι. Αστείος, έξυπνος και χορευταράς!" 

Σύμφωνα με την Kristina το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν όταν έπρεπε να πείσει κυρίως μεγαλύτερα αγόρια να εκμυστηρευτούν τις εμπειρίες τους.  Η φωτογράφος ενθαρρύνει όλο και περισσότερες οικογένειες να συμμετέχουν στο project και με αυτόν τον τρόπο να δώσουν μία ευκαιρία στα παιδιά τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. 

Πηγή: huffingtonpost.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας