Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-03 11:50:04 +0200 Οι έφηβοι που δεν κοιμούνται αρκετά τις καθημερινές, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να βάλουν την υγεία του σε κίνδυνο. Έλλειψη ύπνου στους εφήβους

Έλλειψη ύπνου στους εφήβους

Έλλειψη ύπνου στους εφήβους 470 900
Οι έφηβοι που δεν κοιμούνται αρκετά τις καθημερινές, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να βάλουν την υγεία του σε κίνδυνο.

Μια νέα έρευνα δείχνειότι οι μαθητές που τις ημέρες του σχολείου κοιμούνται λιγότερες από 8 ώρες είναι πιο πιθανό να πιούν αλκοόλ, να καπνίσουν τσιγάρα, να σκεφτούν σοβαρά την αυτοκτονία και να εκδηλώσουν μια σειρά από επικίνδυνες συμπεριφορές. 
Η μελέτη ακόμη έδειξε ότι περισσότερο από τα 2/3 των μαθητών γυμνασίου δεν συμπληρώνουν το απαραίτητο 8ωρο ύπνου, τη στιγμή που η επίσημη οδηγία ει΄ναι τα παιδιά ηλικίας 10-17 να κοιμούνται από 8.5 ως 9.25 ώρες ημερησίως.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνα που συνδέει την έλλειψη ύπνου με την επικίνδυνη συμπεριφορά. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει την ικανότητα των εφήβων να αντιληφθούν τις συνέπειες της επικίνδυνης συμπεριφοράς.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 12.154 μαθητές γυμνασίου, το 68.9% των οποίων βρέθηκε να μην κοιμάται αρκετά με αποτέλεσμα να εμφανίζει τα παρακάτω:  

-αυτοκτονικές σκέψεις
-κάπνισμα
-κατανάλωση αλκοόλ
-αίσθημα λύπης ή απελπισίας
-χρήση μαριχουάνας
-σεξουαλική δραστηριότητα
-εμπλοκή σε βίαιους καυγάδες

Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας