Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-09-25 19:02:07 +0300 Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο

Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο

Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο 470 900
Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να  κάνουμε

Μετάφραση: Έφη Μαρκοζάνε
Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) κυκλοφόρησε την ελληνική έκδοση του βιβλίου του Dan Olweus «Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο. Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε».

Το βιβλίο αυτό είναι το απόλυτο εγχειρίδιο επάνω στο πρόβλημα του εκφοβισμού στο σχολείο και στους τρόπους αντιμετώπισής και πρόληψης του φαινομένου. Μέσω των μεγάλης κλίμακας ερευνών και των μελετών του συγγραφέα, μαθαίνουμε ότι ο εκφοβισμός είναι σημαντικό πρόβλημα σε όλες τις κοινωνίες όπου έχει μελετηθεί έως σήμερα, και ότι πάνω από το 15% του σχολικού πληθυσμού στα δημοτικά και στα γυμνάσια σχολεία, έχουν υπάρξει είτε θύτες είτε θύματα.

Είναι χρήσιμο σε διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς, γονείς, σε φοιτητές Ιατρικής, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών τμημάτων και τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, καθώς και Σχολών ΤΕΙ αντίστοιχων τμημάτων για την εφαρμογή μιας «συνολικής σχολικής προσέγγισης του εκφοβισμού», και περιέχει έναν πολύτιμο οδηγό για να βοηθήσει του εκπαιδευτικούς και τους γονείς να αναγνωρίζουν εάν ένα παιδί θυματοποιείται ή κάνει τον νταή σε άλλους, καθώς και πώς να το αντιμετωπίσουν.

Το βιβλίο του Olweus είναι απαραίτητο σε όλους όσοι εργάζονται ή βρίσκονται κοντά σε παιδιά και νέους.

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας