Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 18:19:04 +0200 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο Αχαρνών εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα την ισορροπημένη διατροφή. Εκδήλωση για ισορροπημένη διατροφή

Εκδήλωση για ισορροπημένη διατροφή

Εκδήλωση για ισορροπημένη διατροφή 470 900
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο Αχαρνών (Μενιδίου), εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα την ισορροπημένη διατροφή, στην οποία συμμετείχε το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ).

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας-Παραρτήματος Αχαρνών.

Διακόσια περίπου παιδιά τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού των 7ου, 12ου και 28ου  Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες επιστημονικών συνεργατών του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ), με θέμα την αξία της ισορροπημένης διατροφής (γεύματα της ημέρας: πρωινό, δεκατιανό, κυρίως γεύματα και τι πρέπει να περιλαμβάνουν), αλλά και της άσκησης. Πριν τη λήξη της εκδήλωσης, οι διατροφολόγοι του ΕΙΔ απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών και σχεδίασαν μαζί τους το υπόδειγμα του σωστού ημερήσιου διαιτολογίου.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ), είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα παιδικής διατροφής, ενώ από το 2009 πραγματοποιεί σε σχολεία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σκέφτομαι και Τρώω που περιλαμβάνει παρουσιάσεις, παιχνίδι, θέαμα και ενημέρωση για τη σωστή διατροφή. Ο τέταρτος κύκλος του Σκέφτομαι και Τρώω αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2012.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας