Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-01-11 16:25:02 +0200 Αλλαγές που προκαλεί η εγκυμοσύνη στα μαλλιά και στο δέρμα Οι αλλαγές στο δέρμα μας στην εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στο δέρμα μας στην εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στο δέρμα μας στην εγκυμοσύνη 470 900
Άρθρο από Αμαλία Τσιατούρα
Αλλαγές που προκαλεί η εγκυμοσύνη στα μαλλιά και στο δέρμα

Μεταξύ των αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρατηρούνται αλλαγές στο δέρμα και τα μαλλιά.


Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος
Οι αλλαγές χρώματος που προκαλεί στο δέρμα σας η εγκυμοσύνη είναι συνήθως ορατές από την 20η εβδομάδα της κύησης. Όσο πιο σκούρο είναι το δέρμα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να παρατηρηθούν αλλαγές. Εάν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμα ή κόκκινα μαλλιά, μπορεί να μην τις παρατηρήσετε καθόλου. Κάποιες από τις αλλαγές μπορεί να είναι οι εξής:
Το χρώμα των θηλών σκουραίνει. Μπορεί επίσης να μεγαλώσουν και η περιοχή γύρω από τη θηλή να επεκταθεί.
Μία σκούρα γραμμή μπορεί να εμφανιστεί κατά μήκος του στήθους και της κοιλιάς σας.
Σε μερικές γυναίκες εμφανίζονται κηλίδες στο πρόσωπο, σε μορφή «μάσκας», που μπορεί να είναι ακανόνιστες και συγκεχυμένες.
Μπορεί να προκύψει ανομοιόμορφο μαύρισμα από την ηλιοθεραπεία ή το σολάριουμ. Δεν έχει αποδειχτεί το σολάριουμ βλάπτει το έμβρυο, ωστόσο είναι καλό να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για προληπτικούς λόγους.


Ξηρότητα του δέρματος
Η ξηρότητα που μπορεί να παρατηρηθεί στο δέρμα κατά την εγκυμοσύνη αντιμετωπίζεται με ενυδατικά σαπούνια και κρέμες. Σε περίπτωση που το δέρμα παρουσιάζει έντονη ξηρότητα και κνησμό, μπορεί να αποτελεί ένδειξη χολόστασης, ασθένειας που επηρεάζει το συκώτι και τα νεφρά. Η χολόσταση επηρεάζει την υγεία του μωρού, γι αυτό κρίνεται σκόπιμο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


Ραγάδες εγκυμοσύνης
Οι ραγάδες εγκυμοσύνης εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, το στήθος και τους μηρούς, από τον 6ο μήνα και μετά. Αποτελούν ένδειξη σπασίματος των ελαστικών ιστών του δέρματος. Αρχικά έχουν κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια παίρνουν γκρι-ασημί χρώμα.
Οι ραγάδες εγκυμοσύνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με ειδικές κρέμες ή λέιζερ. Η τάση εμφάνισης ραγάδων εγκυμοσύνης είναι συνήθως κληρονομική.

Τα μαλλιά κατά την εγκυμοσύνη
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιβραδύνεται η φυσιολογική απώλεια μαλλιών, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά και πυκνά. Μετά τη γέννα μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι τα μαλλιά σας πέφτουν με μεγαλύτερη συχνότητα, όμως αυτό πιθανότατα οφείλεται στην αντίθεση που παρατηρείτε.
Η χρήση βαφής μαλλιών κατά την εγκυμοσύνη δεν είναι επικίνδυνη, ωστόσο το χρωματικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένετε, καθώς τα μαλλιά γίνονται πιο πορώδη κατά την εγκυμοσύνη, επηρεάζοντας το αποτέλεσμα της βαφής.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας