Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 13:57:20 +0300 Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ιωάννα Αθανασοπούλου εξηγεί πως η διατροφή προστατεύει από τις ιώσεις. Εγκυμοσύνη:τροφές κατά των ιώσεων

Εγκυμοσύνη:τροφές κατά των ιώσεων

Εγκυμοσύνη:τροφές κατά των ιώσεων 470 900
Άρθρο από Ιωάννα Αθανασοπούλου
Οι εγκυμονούσες δεν εξαιρούνται από τα υποψήφια...θύματα των ιώσεων.

Η διατροφή μπορεί να τις θωρακίσει αφού είναι ένα βασικό μέσο προστασίας του οργανισμού με τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, θωρακίζουν τον οργανισμό και τον προστατεύουν από τους ιούς.

1. Ψάρια.
Η διατροφή, πλούσια σε λίπος επηρεάζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, ρίχοντας τις αντιστάσεις στις ασθένειες. Ωστόσο, το λίπος δεν πρέπει να απουσιάσει εντελώς από τη διατροφή της εγκύου. Για αυτό προτιμάμε τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια (που επιπλέον είναι πλούσια σε πρωτείνες), τους ξηρούς καρπούς (ανάλατους και σε ποσότητα 10-20 την εβδομάδα), το σουσάμι και το ελαιόλαδο (ωμό). 

2. Γιαούρτι. Μια από τις καλύτερες τροφές για την εγκυμοσύνη είναι το γιαούρτι. Το ασβέστιο που περιέχει βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Προτιμάμε γιαούρτια με προβιοτικά (για την ενισχυτική τους δράση) και καταναλώνουμε ένα την ημέρα.

3. Φρούτα και λαχανικά. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέτταλα που σημαίνει ότι θωράκιση απέναντι στις ιώσεις χωρίς αυτά δεν γίνεται. Προτιμάμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, ενώ καταναλώνουμε ένα χυμό πορτοκαλιού  (που είναι πλούσιος σε βιταμίνη C) καθημερινά, ανεξάρτητα από την εποχή.  

4. Πράσινο τσάι. Αποφεύγουμε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ που ρίχνουν τις αντιστάσεις του ανοσοποιητικού. Προτιμάμε το πράσινο τσάι που προσφέρει ενυδάτωση χωρίς παρενέργειες.

5. Νερό. Πίνουμε άφθονο νερό σε καθημερινή βάση (τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα). Το νερό κρατάει το σώμα μας ενυδατωμένο, γεγονός που προστατεύει από τις ιώσεις.

Tip: Όχι στο κάπνισμα
«Το κάπνισμα είναι γνωστό ότι απαγορεύεται στην περίοδο της εγκυμοσύνης, αφού απειλεί την υγεία της εγκύου και φυσικά του εμβρύου. Ακόμη όμως και το παθητικό κάπνισμα είναι απειλητικό για την έγκυο γυναίκα αφού εκτός των άλλων, μειώνει σημαντικά τις αντιστάσεις του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις. Σε όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού λοιπόν αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους με καπνό και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπνίζει μέσα στο σπίτι μας».

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας