Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-10-20 17:10:00 +0300 Μίνι οδηγός με ιδέες για δώρα για τα νεογέννητα της οικογένειας και των φίλων μας. Δώρο για νεογέννητο

Δώρο για νεογέννητο

Δώρο για νεογέννητο 470 900
Το  δώρο που θα κάνουμε στο νεογέννητο εξαρτάται τόσο από το φύλο του αλλά και από την συγγενική ή φιλική σχέση που έχουμε με τους γονείς του.

Ανάλογα λοιπόν με την περίπτωση θα πρέπει να γίνει και η επιλογή των δώρων μας, πάντα με αγάπη και γούστο.

Τα δώρα της θείας: «Το παιδί του αδελφού μου . . . είναι δύο φορές παιδί μου»

Οι θείοι και οι θείες του νεογέννητου μωρού δεν θα αρκεστούν σε μια απλή ανθοδέσμη ή σε ένα πακέτο με προϊόντα παιδικής φροντίδας. Ως οι πιο στενοί συγγενείς μετά τους γονείς του μωρού, οι θείοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες που έχει η οικογένεια και τι είναι αυτό που μπορεί να λείπει στο μωρό. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα δώρο για το νεογέννητο μας και την προίκα του μωρού από τις εξής κατηγορίες:
• Παιδικός εξοπλισμός: Μπορούμε να του πάρουμε το νέο του πορτ-μπεμπέ ή το καινούργιο του καρότσι.
• «Εξοπλισμός» κουζίνας: Ένας μοντέρνος βραστήρας, μια θήκη για μπιμπερό ή ακόμα και το μελλοντικό του καρεκλάκι για το φαγητό.
• Ένα κόσμημα χρυσό ή ασημένιο είναι πάντα ευπρόσδεκτο από τους θείους.
Οι θείοι μπορούν να συμβουλεύσουν με αντίστοιχες ιδέες και τους παππούδες, για τους οποίους ισχύουν οι ίδιες οδηγίες.

Τα δώρα της νονάς: «Και το όνομα αυτού…»
Επιτέλους γεννήθηκε το βαπτιστήρι μας. Η πνευματική μητέρα του νεογέννητου θα πρέπει να είναι δίπλα του από την πρώτη κιόλας μέρα της γέννησής του. Στην σχέση νονάς και μωρού δεν έχουν θέση δώρα συμβολικά.
Το δώρο της νονάς για το νεογέννητο θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη σημασία και να μείνει για πάντα στο μωρό. 
• Ό,τι λάμπει: Μια όμορφή αλυσίδα με ένα ματάκι αν είναι κοριτσάκι ή ένα όμορφο σταυρουδάκι αν είναι αγοράκι είναι το κατάλληλο δώρο της νονάς για το βαπτιστήρι της. Η νονά λόγω...ρόλου είναι σε θέση να  γνωρίζει ήδη το όνομα του μωρού. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να χαράξουμε σε μια πλάκα χρυσού το μονόγραμμά του ή να σχηματίσουμε το μονόγραμμά με πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες
• Εκεί που η μαμά θα λέει «όχι», η νονά θα λέει «ναι». Το βαπτιστήρι μας είναι σαν δικό μας παιδί. Για το λόγο αυτό δεν πειράζει να το κακομάθουμε και λίγο. Αφού λοιπόν είναι σίγουρο ότι θα υποκύψουμε στον πειρασμό να μην πάρουμε μόνο ένα δώρο,  μπορούμε να πάρουμε ακόμα ένα υπέροχο σύνολο ρούχων με ασορτί παπουτσάκια.

Δώρα cash: για «οικονομολόγους»
Αποφασίσαμε να μην πάρουμε δώρο για το νεογέννητο και να του δώσουμε χρήματα. Η απόφασή μας αυτή μπορεί να γίνει πιο πρωτοποριακή με το να ανοίξουμε ένα λογαριασμό σε κάποια τράπεζα. Στον λογαριασμό αυτό κάθε γιορτή, Χριστούγεννα και Πάσχα θα βάζουμε και ένα συμβολικό πόσο. Το νεογέννητο είναι προφανές ότι θα αργήσει να το  καταλάβει, αλλά όταν το καταλάβει θα μας ευγνωμονεί.

Τα κριτήρια για την επιλογή ενός σωστού δώρου για νεογέννητο
• Το φύλο του μωρού: Το φύλο του μωρού δεν επηρεάζει πια τις επιλογές μας, άλλωστε συνήθως το γνωρίζουμε πολύ καιρό πριν γεννηθεί το μωρό. Όλα τα προϊόντα βγαίνουν πλέον σε σχέδια και χρώματα που ταιριάζουν και στα δυο φύλα. Μπορούμε να παρακάμψουμε τα κλασικά ροζ και μπλε με τα ουδέτερα χρώματα όπως πράσινο και κίτρινο.
• Το γούστο της μαμάς: Το δώρο για το νεογέννητο κατά κύριο λόγο θα το επιλέξουμε με βάση το γούστο μας. Τι γίνεται στην περίπτωση όμως  που το γούστο μας δεν συμβαδίζει με αυτό της μαμάς; Κατά την επιλογή του δώρου μας όπως και να το κάνουμε θα πρέπει να υπολογίσουμε και λίγο το γούστο της μαμάς του μωρού. Αν όχι καλό θα είναι να υπάρχει μέσα στο δώρο και μια κάρτα αλλαγής.
• Βαθμός συγγένειας: Λογικό είναι όσο πιο κοντά στο μωρό και την οικογένειά του είμαστε τόσο πιο μεγάλο να είναι και το δώρο που θα του κάνουμε. Προσοχή! Η σημασία του δώρου δεν είναι  η χρηματική του αξία αλλά η διαχρονική.

Τα  κλασσικά δώρα για το νεογέννητο
• Είδη προικός: Κουβερτάκια, σεντονάκια και πάντες έχουν τον πρώτο λόγο στην προτίμηση των μελλοντικών επισκεπτών στο μαιευτήριο.  Η ποικιλία στα χρώματα και τα σχέδια είναι πολύ μεγάλη ακόμα και για τα πιο δύσκολα γούστα.
•  Το δώρο από χρυσό μπορεί να είναι φυλαχτό, αλυσίδα, σταυρός ή ταυτότητα.  Ένα ματάκι ή ένα μικρό γούρι περασμένα σε μια παραμάνα είναι ένα πολύ όμορφο  και διακριτικό δώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, από την κούνια του μωρού και το μαξιλάρι του μέχρι το καρότσι του και το πορτ-μπεμπέ. 
• Ρούχα: Κλασσικό δώρο για νεογέννητο είναι το ρούχο. Ένα δώρο πάντα επίκαιρο και σχετικά εύκολο στην αναζήτησή του.  Ρούχα υπάρχουν πάρα πολλά ανάλογα με το ποσό που θέλει ο καθένας να διαθέσει.
• Άλμπουμ: Ένα άλμπουμ είναι πάντα χρήσιμο ειδικά αν οι γονείς του μωρού λατρεύουν τη φωτογραφία. Ένα άλμπουμ με εξώφυλλο κορνίζα θα διακοσμήσει όμορφα το παιδικό δωμάτιο. Αν δεν θέλουμε άλμπουμ τέτοιου τύπου στο εμπόριο υπάρχουν τα κλασσικά άλμπουμ με σκληρό εξώφυλλο σε διάφορα χρώματα και σχέδια.
• Παιχνίδι: Το παιχνίδι αποτελεί και θα αποτελεί σταθερή αξία δώρου. Τα καλύτερα παιχνίδια είναι τα εκπαιδευτικά τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο ηλικιακό γκρουπ από την μέρα της γέννησής του μωρού μέχρι και τους 6 μήνες του.

Τα  πρωτότυπα δώρα για το νεογέννητο
• Πρωτότυπες πιπίλες: Πιπίλες από χρυσό ή ασήμι, πιπίλες καρατίων ή ακόμα και πιπίλες με διάφορα μηνύματα είναι μια όμορφη επιλογή για κάποιον με  πρωτότυπο γούστο
• Nappy cakes: Μια τούρτα, με παντεσπάνι από πάνες και γέμιση από προϊόντα φροντίδας τόσο για την μαμά όσο και για το νεογέννητο. Οι nappy cakes, έχουν σχήμα διώροφης ή ακόμα και τριώροφης τούρτας Ο ιδιαίτερος και μοναδικός στολισμός τους ανάλογα με το δικό μας γούστο θα αφήσει έκπληκτη τη μέλλουσα μαμά.
• Baby memories: Δώστε την ευκαιρία στους νέους γονείς να έχουν σε γλυπτό το χεράκι ή το ποδαράκι του μωρού τους.  
• Μοντέρνοι μάρσιποι: Οι μάρσιποι κάνουν την εμφάνιση τους και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην γκαρνταρόμπα των εγκύων. Ο μάρσιπος είναι ένα πρωτότυπο δώρο για νεογέννητο που θα δώσει την ευκαιρία στην μητέρα να έχει συνέχεια το μωρό μαζί της. Οι μάρσιποι χωρίζονται κυρίως σε τρία σχέδια, pouches, mei – tai slings και  ring slings. Παράλληλα υπάρχουν σε ποικιλία χρωμάτων και στυλ για κάθε είδους εμφάνιση της μητέρας.
• Ζιπουνάκια με νόημα: Χαρίστε στο νεογέννητο ένα ζιπουνάκι made by you. Επιλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα, μια στάμπα ή ένα λογότυπο της αρεσκείας σας και δημιουργείστε στο λεπτό ένα μοναδικό δώρο.
• Ψηφιακές κορνίζες: Για όσους είμαστε λάτρεις της τεχνολογίας αλλά θέλουμε οι μνήμες να μένουν αποτυπωμένες δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από μια ψηφιακή κορνίζα. Ειδικά αν οι γονείς του μωρού είναι λάτρεις της φωτογραφίας και των gadgets θα ξετρελαθούν με αυτό το δώρο. Η ψηφιακή κορνίζα, μέσω της οποίας εναλλάσσονται οι εικόνες μία μία μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο σαλόνι είτε ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο. Ένα δώρο με μεγάλη διάρκεια ζωής.
• Lovely Baby Music: Ο μουσικός Raimond Rap, δημιουργεί μουσική μόνο για μωρά και παιδιά. Η μελωδία του είναι ένα σύνολο από ήχους της φύσης, φωνές μωρών και παιχνιδιών.

Μικρά αλλά χρήσιμα
Μπορεί να μην είναι πρωτότυπα, όμως τα παρακάτω δώρα για το νεογέννητο θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στη μητέρα.
• Σετ με ζιπουνάκια
• Σετ από πολύχρωμες σαλιάρες
• Πρωτότυπα Πιαστράκια για πιπίλες
• Μπουρνουζοπετσέτα
• Θερμόμετρο δωματίου
• Θερμόμετρο μπάνιου που επιπλέει
• Στρωματάκι αλλάγματος για το ταξίδι
• Θήκη για τις πάνες
• Σάκος για τα άπλυτα ρουχαλάκια

Για τη νέα μανούλα
Μόνο το μωρό θα πάρει δώρο; Μήπως πρέπει να κάνουμε και ένα δώρο στην νέα μητέρα.
• Ευχή έκπληξη:  Ένα δώρο που θα μείνει αξέχαστο στους γονείς του μωρού αλλά και σε όσους τυχαίνει να είναι παρόντες στο δωμάτιο του μαιευτηρίου. Ένας κλόουν με μπαλόνια στο χέρι θα ευχηθεί στη νέα μητέρα να χαίρεται το μωρό της. Η όλη παράσταση διαρκεί 15 λεπτά και γίνεται όσο το δυνατόν πιο ήσυχα προκειμένου να μην ενοχληθούν και ζηλέψουν οι υπόλοιπες μανούλες του μαιευτηρίου.
• Λουλούδια. . . που έχουν κάτι να πουν: Σαν οικολόγοι αγαπάμε τα λουλούδια. Κάθε περίσταση τη συνοδεύουμε με ένα μπουκέτο λουλούδια. Ε, λοιπόν πως αλλιώς θα ευχηθούμε στους νέους γονείς να τους ζήσεις το μωρό παρά με ένα μπουκέτο από λουλούδια. Τα γνωστά «printed flowers». Τυπώνουμε πάνω στα πέταλα των λουλουδιών «it s a boy»,  «it s a girl» και τα προσφέρουμε στη νέα μαμά. Ένα πρωτότυπο μπουκέτο από λουλούδια.

Τι δώρο να κάνω σε δίδυμα;
Από την γέννηση τους τα δίδυμα δεν παύει να είναι δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Για το λόγο αυτό,  σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε δύο ίδια δώρα. Στην περίπτωση που επιλέξουμε ρούχο και τα μωρά είναι ίδιου φύλου, παίρνουμε δύο διαφορετικά σχέδια. Μπορούμε δε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά διακοσμητικά για τα δωμάτιά τους ή δύο διαφορετικά σετ μπάνιου.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας