Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-09-01 17:42:45 +0300 Δύο γιατροί που προστατεύουν τα παιδιά όλου του κόσμου

Δύο γιατροί που προστατεύουν τα παιδιά όλου του κόσμου

Δύο γιατροί που προστατεύουν τα παιδιά όλου του κόσμου 470 900
Οι δύο γυναίκες, που τα τελευταία χρόνια εργάζονται σε ένα από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας, εξετάζουν κάθε μέρα 10 με 15 περιστατικά.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο ηλεκτρονικό περιοδικό Solomon, οι δύο παιδίατροι του νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», η Σταυρούλα Δικαλιώτη και η Σμαράγδα Παπαχρηστίδου μιλούν για την προσπάθειά τους όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην υγεία. 

 

Οι δύο γυναίκες, που τα τελευταία χρόνια εργάζονται σε ένα από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας, εξετάζουν κάθε μέρα 10 με 15 περιστατικά, εκ των οποίων κάποια έρχονται “εμβόλιμα” χωρίς ραντεβού και χρειάζεται να τα εξετάσουν μετά από την βάρδια τους. Αρκετά συχνά πρόκειται για ασυνόδευτα παιδιά τα οποία μπορεί να μην έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα ή αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Η φροντίδα του προσφυγικού παιδικού πληθυσμού δεν είναι μία απλή υπόθεση. Η Σταυρούλα Δικαλιώτη και η Σμαράγδα Παπαχρηστίδου αναλαμβάνουν ρόλο “ντετέκτιβ” προσπαθώντας να καταλάβουν τι κρύβεται, πίσω από τις λέξεις των οικογενειών και τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες υγιεινής των παιδιών.  

 

Στόχος τους είναι να παρέχουν σε όλα τα παιδιά του κόσμου ιατρική περίθαλψη και φροντίδα. Οι δυο παιδίατροι, που δίνουν το 150% του εαυτού τους καθημερινά, για τα λιγότερο τυχερά παιδιά αυτού του κόσμου, μας γεμίζουν ελπίδα και πίστη για το καλό που είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ.

 

source: Solomon

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας