Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-10-20 12:28:39 +0300 Δωρεάν Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων από το «Μαζί για το Παιδί» Δωρεάν Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων από το «Μαζί για το Παιδί»

Δωρεάν Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων από το «Μαζί για το Παιδί»

Δωρεάν Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων από το «Μαζί για το Παιδί» 470 900
Η συμβουλευτική αφορά παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικία και εφήβους

Tο Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει νέες ομάδες γονέων με στόχο την εκπαίδευση και καθοδήγηση των γονέων σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς.

Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση διάφορων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς στην ανατροφή των παιδιών, έτσι ώστε να αποκτήσουν καταλληλότερα «εργαλεία» για την ενίσχυση του ρόλου τους ώστε να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας, εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.
Η κάθε μία από τις 3 ομάδες που έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με την ηλικία των παιδιών (προσχολική, σχολική, εφηβεία) έχει χαρακτήρα ψυχοεκπαιδευτικό και συγκεκριμένη θεματολογία.

Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και γίνονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Η διάρκεια τους είναι 5 εβδομάδες από 1,5 ώρα και η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου ενώ οι ομάδες έχουν κλειστό χαρακτήρα και δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές έπειτα από την 1η συνάντηση.

Απαιτείται εγγραφή για κατοχύρωση θέσης:
• Ομάδα προσχολικής ηλικίας (2- 5 ετών) | Εγγραφή ΕΔΩ
• Ομάδα σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) | Εγγραφή ΕΔΩ
• Ομάδα εφηβείας (12-18 ετών) | Εγγραφή ΕΔΩ

Πρόγραμμα των ομάδων


• Ομάδα προσχολικής ηλικίας ( 2-6 ετών) | Κάθε Πέμπτη, 10:30-12:00. Έναρξη: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
• Ομάδα σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) | Κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30. Έναρξη: Τετάρτη 14 Οκτωβρίου
• Ομάδα εφηβείας (12-18 ετών) | Κάθε Πέμπτη, 17:30-19:00. Έναρξη: Πέμπτη 15 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική Γραμμή 115 25 ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr


Τι είναι η πανελλαδική γραμμή 11525 του μαζί για το παιδί


Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του «Μαζί για το Παιδί», είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που ευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών.
Επιπλέον, δέχεται ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων ενώ ενημερώνει για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).
Τέλος, λειτουργούν διαδυκτιακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.

Η Πανελλαδική γραμμή 11525 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.
Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας