Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-02 12:46:35 +0300 Ήρεμα, ευγενικά και με σεβασμό στο σύντροφό σας Διαφωνούμε για το παιδί! 7 τρόποι για να τα βρείτε

Διαφωνούμε για το παιδί! 7 τρόποι για να τα βρείτε

Διαφωνούμε για το παιδί! 7 τρόποι για να τα βρείτε 470 900
Πώς μπορούν οι γονείς να επιλύσουν τις διαφωνίες που προκύπτουν σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών;

Ακόμη και αν πρόκειται για μια απλή παρατήρηση σχετικά με το βραδινό του παιδιού σας ή σχετικά με ένα ζήτημα διαπαιδαγώγησης, συχνά προκύπτουν διαφωνίες ανάμεσα στους γονείς.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά και σπάνια δύο άνθρωποι συμφωνούν απόλυτα. Αντί για φωνές και καυγάδες, δείτε μερικά σημεία για να επιλύσετε πιο εύκολα θέματα την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη μέση μιας έντονης συζήτησης.

Αποφύγετε τις μεγάλες δηλώσεις

Μην λέτε μεγάλες λέξεις, Αποφύγετε βαρύγδουπες εκφράσεις και λέξεις όπως «πάντα» ή «ποτέ», οι οποίες σπάνια είναι αληθινές. Με τέτοια στάση, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τσακωθείτε. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο ήπιες εκφράσεις που θα προκαλέσουν ειρηνική αντίδραση, όπως για παράδειγμα «Πρόσεξα ότι τελευταία αφήνεις το μικρό να μείνει ξύπνιος μέχρι αργά το βράδυ και αυτό είναι κάτι που δεν με κάνει να αισθάνομαι άνετα».

Συγκεντρωθείτε στο θέμα

Στις συζητήσεις υπάρχει η τάση να αναθυμάσαι περιστατικά του παρελθόντος, τα οποία δεν έχουν μεγάλη σχέση με το θέμα που έχει προκύψει. Συγκεντρωθείτε στο ζήτημα που συζητάτε αντί να ανασκαλεύετε το παρελθόν.

Δώστε χρόνο

Κάποιες φορές χρειάζεται να σκεφθείτε κάτι πριν πάρετε την τελική απόφαση. Την ώρα που οι γονείς συζητούν ένα θέμα ίσως είναι κουρασμένοι ή έχουν και άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Δώστε λίγο χρόνο και η λύση στο πρόβλημα ίσως έρθει ξαφνικά μετά από λίγες ώρες ή λίγες μέρες. Μπορεί το βράδυ να κοιμηθείτε με ένα πρόβλημα στο κεφάλι σας και το πρωί που θα ξυπνήσετε να το δείτε με μια νέα φρέσκια προοπτική.

Χρησιμοποιήστε το α΄ ενικό πρόσωπο

Μην κατηγορείτε απευθείας τον άλλον. Αντί να πείτε «Δεν κάνεις καμία δουλειά μέσα στο σπίτι» ή «Δεν με βοηθάς καθόλου», μπορείτε να μιλήσετε ήρεμα και ευγενικά για αυτά που θέλετε εσείς, πχ «Θα με βοηθούσε πολύ αν έπλενες τα πιάτα σήμερα το βράδυ» ή «Θα μου άρεσε πολύ να κάνουμε λίγο παρέα όσο ετοιμάζουμε το φαγητό».

Εστιάστε στο συναίσθημα

Κάποιες φορές ο σύντροφός σας θέλει απλά να ακουστεί και να επικυρώσετε το συναίσθημά του, κάτι που θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στην επίλυση διαφωνιών. Μπορείτε να πείτε: «Καταλαβαίνω και δέχομαι αυτό που λες» ή «Συμμερίζομαι αυτό που νιώθεις». Η ενσυναίσθηση είναι καλύτερη από την κριτική και θα λύσει πολλές διαφωνίες σας.

Επιλέξτε τη σωστή στιγμή

Η κατάλληλη χρονική στιγμή είναι πολύ σημαντική όταν θέλετε να συζητήσετε με το σύντροφό σας. Μην επιχειρήσετε να ξεκινήσετε μια συζήτηση όταν ο σύντροφός σας βιάζεται να φύγει, είναι απασχολημένος ή κουρασμένος, ή όταν είναι μπροστά τα παιδιά. Μπορείτε για παράδειγμα να περιμένετε να κοιμηθούν τα παιδιά και στη συνέχεια να ξεκινήσετε την κουβέντα.

Κατανοήστε ότι είστε και οι δύο σημαντικοί

Κάθε γονιός έχει διαφορετικά ταλέντα και ικανότητες, ωστόσο είστε και οι δύο σημαντικοί και χρήσιμοι. Αν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, μπορείτε να χωρίσετε τις αρμοδιότητες. Αν ο ένας από τους δύο έχει περισσότερη υπομονή να κοιμήσει τα παιδιά, ορίστε τον ως ο επίσημος γονιός για το κοίμισμα! Αν κάποιος έχει περισσότερο ταλέντο στην μαγειρική ορίστε τον ως ο επίσημος μάγειρας της οικογένειας!

Πηγή: www.parent.co

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας