Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-05-14 16:44:03 +0300 Διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 470 900
Αν βρίσκεστε στην υπέροχη εκείνη φάση της ζωής σας, που επιθυμείτε να ξεκινήσετε μια κύηση  βάλτε την σωστή διατροφή στο πρόγραμμά σας.

Αν βρίσκεστε στην υπέροχη εκείνη φάση της ζωής σας, που επιθυμείτε να ξεκινήσετε μια κύηση  βάλτε την σωστή διατροφή στο πρόγραμμά σας.

Έχει διαπιστωθεί, ότι μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου σας και απομακρύνει το ενδεχόμενο εμφάνισης προβλημάτων, που μπορεί να εμφανιστούν στην εγκυμοσύνη, όπως για παράδειγμα η αύξηση σακχάρου ή η έλλειψη σιδήρου.

Σύμφωνα με την διαιτολόγο διατροφολόγο Αννελίνα Παπαπάνου, στην προκυηματική περίοδο, ειδικότερα, η διατροφή επηρεάζει τόσο τη γυναίκα που επιθυμεί να μείνει έγκυος (και αυτήν που είναι ήδη έγκυος) όσο και το έμβρυο που επρόκειτο να γεννηθεί.

Με δεδομένο ότι το 40% της συνολικής σκελετικής μάζας της η γυναίκα το κερδίζει στο στάδιο της ήβης της, σκεφτείτε πόσο απαραίτητη είναι η πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D που είναι απαραίτητα συστατικά για έναν γερό σκελετό, στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, στη φάση αυτή της ζωής των ατόμων παρατηρείται συχνά σιδηροπενική αναιμία για το λόγο αυτό η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας σιδήρου είναι πολύ σημαντική.

Σημεία κλειδιά αποτελούν το σωματικό βάρος της γυναίκας πριν την εγκυμοσύνη και η πρόσληψη όλων των απαραίτητων μάκρο και μίκρο θρεπτικών συστατικών.

Το ιδανικό βάρος για τη γυναίκα αποβλέπει στην αποφυγή επιπλοκών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι οποίες θα επηρεάσουν την ίδια και το έμβρυο, αλλά και στην προκυηματική περίοδο το ζητούμενο είναι η πιο εύκολη και άμεση προσαρμογή της διατροφικής συμπεριφοράς στις νέες συνθήκες μιας επικείμενης εγκυμοσύνης.

Το ποσοστό λίπους επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα. Το σωματικό βάρος συνδέεται άμεσα με την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Μελέτες δείχνουν ότι λιποβαρείς επίτοκοι ενδέχεται να γεννήσουν λιποβαρή ή και πρόωρα νεογνά, ενώ οι παχύσαρκες επίτοκοι ενδέχεται να γεννήσουν παχύσαρκα παιδιά με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδους διαβήτη ή και δυσλιπιδαιμίας στην μετέπειτα ζωή τους.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας