Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-08-29 11:06:20 +0300 Η κατανάλωση φρούτων στην εγκυμοσύνη συμβάλει στην καλή μνήμη και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Διατροφή για έξυπνα παιδιά

Διατροφή για έξυπνα παιδιά

Διατροφή για έξυπνα παιδιά 470 900
Η κατανάλωση φρούτων στην εγκυμοσύνη συμβάλει στην καλή μνήμη και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Οι μαμάδες που καταναλώνουν φρούτα τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης τους, έχουν πιο έξυπνα παιδιά, αποδεικνύει έρευνα που έγινε πρόσφατα στον Καναδά.

Για τις ανάγκες της έρευνας μελετήθηκαν 808 γυναίκες και 808 παιδιά, από την περίοδο της εγκυμοσύνης μέχρι και όταν τα παιδιά έφτασαν την ηλικία των 12 μηνών. Μία σειρά ειδικών τεστ που έγιναν για τη συγκεκριμένη έρευνα, αποδεικνύει πως τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες έτρωγαν φρούτα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, σημείωσαν υψηλότερα σκορ. 

Το εκπληκτικό ωστόσο είναι ότι μία μερίδα φρούτου την ημέρα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, αυξάνει τις επιδόσεις των παιδιών κατά 2,38%! Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει για την κατανάλωση του φρούτου από το ίδιο το παιδί κατά τη βρεφική και νηπιακή του ηλικία. Για αυτό λοιπόν, μέλλουσες μανούλες προσοχή.  Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι το παν!

Πηγή: dailymail.co.uk 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας