Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 12:50:32 +0300 Ο Σύλλογος "Εγκυμονώ - Γεννώ - Επιλέγω" που έχει σκοπό την προώθηση του φυσικού τοκετού στην Ελλάδα συμμετέχει στην διεθνή εβδομάδα σεβασμού για τις επιλογές στο τοκετό. Διαμαρτυρία για την επιλογή τοκετού

Διαμαρτυρία για την επιλογή τοκετού

Διαμαρτυρία για την επιλογή τοκετού 470 900
Ο Σύλλογος  "Εγκυμονώ - Γεννώ - Επιλέγω" που έχει σκοπό την προώθηση του φυσικού τοκετού στην Ελλάδα συμμετέχει στην διεθνή εβδομάδα σεβασμού για τις επιλογές στο τοκετό.


Στις 21 Μαϊου 2011 στις 12:30 μμ  o Σύλλογος διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για το σεβασμό και τις επιλογές στο τοκετό, στην πλατεία Αριστοτέλους με Τσιμισκή (έξω απο τα hondos center). Εθελοντές του συλλόγου θα μοιράσουν φυλλάδια και θα πληροφορούν τον κόσμο για τις επιλογές τοκετού που μπορούν να έχουν οι γυναίκες στη χώρα μας αλλά και για τις δράσεις του συλλόγου.

Λίγο αργότερα στις 5.00 μ.μ το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,  Αριστοτέλους 32 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ "To μωρό μου φτάνει" του Αλέξη Πόνσε και της Βιβής Ζωγράφου που κέρδισε το βραβείο κοινού στο φετινό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,(διάρκεια 90 λεπτά).

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τον τρόπο που γεννιούνται τα παιδιά σήμερα στην Ελλάδα. Με άξονα τις αφηγήσεις μαμάδων που διηγούνται πώς έζησαν τον τοκετό τους, το θέμα απλώνεται από το βιωματικό στο επιστημονικό κομμάτι και από εκεί στις πολιτισμικές και ανθρωπολογικές του προεκτάσεις. Μεταξύ άλλων, συμμετέχει ο διάσημος ερευνητής Μισέλ Οντάν. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη χαμένη βιωματική πλευρά του τοκετού αλλά και της εγκυμοσύνης, την οποία η σημερινή Ελληνίδα στερείται εξαιτίας της υπέρμετρης ιατρικοποίησής . Δεν είναι ένα «στενά» ιατρικό ντοκιμαντέρ, αλλά μια ανθρώπινη κουβέντα πάνω στον τοκετό, γεμάτη σοφία, χιούμορ, αλήθειες και συγκίνηση.

Η Εκστρατεία για τις Επιλογές Τοκετού "Εγκυμονώ - Γεννώ -Επιλέγω"  στην Ελλάδα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος μας είναι η υποστήριξη και προώθηση του φυσικού τοκετού και η κατάδειξη, από τη μια της συνεχώς αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των μαιευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και από την άλλη της έλλειψης  ενημέρωσης για τις διαφορετικές δυνατότητες τοκετού που υπάρχουν. Μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε ένα διάλογο που θα ρίξει φως στην αμέλεια των ιδιωτικών κλινικών και των νοσοκομείων, και θα δώσει στις γυναίκες τη δύναμη να απαιτούν μεθόδους τοκετού και μεταγεννητικής φροντίδας διαφορετικές από αυτές που παρέχονται τώρα.


Πληροφορίες www.birthchoices.gr  και email:info@birthchoices.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας