Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 11:57:01 +0300 Το διαζύγιο είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλη την οικογένεια. Διαζύγιο: πώς να το πω στο παιδί;

Διαζύγιο: πώς να το πω στο παιδί;

Διαζύγιο: πώς να το πω στο παιδί; 470 900
Το διαζύγιο είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλη την οικογένεια.

 Ένα διαζύγιο αλλάζει τις ισορροπίες των σχέσεων και κάθετα και οριζόντια. Χωρίζει κανείς σημαίνει αποφασίζω πώς σαν ζευγάρι δεν γίνεται να είμαστε πια μαζί, αποφασίζω πώς θα είμαστε γονείς που θα ζουν χωριστά.
Κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά στην είδηση ενός διαζυγίου. Αυτό εξαρτάται και το τι συμπεριφορά είχαν οι σύντροφοι πριν αποφασίσουν να χωρίσουν. Έχει σημασία πόσο ετών είναι το παιδί, τι συγκρότηση χαρακτήρα έχει, πώς είναι οι σχέσεις του παιδιού με τους γονείς του και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον.
Το παιδί μπορεί να αισθάνεται ότι το εγκαταλείπουν, να αρνείται το γεγονός, να είναι θυμωμένο και επιθετικό, να νιώθει ένοχο. Μπορεί ακόμη να προσπαθεί να συμφιλιώσει τους γονείς του.
Οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν το παιδί για τη απόφαση τους να χωρίσουν ως ζευγάρι και να συζητήσουν μαζί του για το πώς μπορούν να συνεχίσουν να είναι γι αυτό γονείς. Το παιδί –αν είναι σε ηλικία που μπορεί να καταλαβαίνει- είναι καλό να πει τη γνώμη του και να έχει λόγο στο πώς και πόσο θα βλέπει τους γονείς του. Αν είναι μικρό θα πρέπει οι γονείς να έχουν κοινές στιγμές στο σπίτι.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας