Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 14:56:15 +0200 Ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού σε μικρά παιδιά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή γεννά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Διάγνωση του αυτισμού

Διάγνωση του αυτισμού

Διάγνωση του αυτισμού 470 900
Ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού σε μικρά παιδιά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή γεννά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές των τμημάτων νευρολογίας και ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, με επικεφαλής τον δρα Φρανκ Ντάφι, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο ιατρικό περιοδικό "BMC Medicine", μελέτησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο περίπου 1.000 παιδιών ηλικίας δύο έως 12 ετών.

Οι επιστήμονες κατάφεραν -με τη βοήθεια ειδικών υπολογιστικών αλγορίθμων που είχαν αναπτύξει- να διακρίνουν εκείνα τα παιδιά που όντως είχαν αυτισμό από τα υπόλοιπα που δεν είχαν ανάλογο πρόβλημα. Το ποσοστό επιτυχίας της διάγνωσης κυμάνθηκε στο 90%.

Μέσω της τεχνικής υπολογιστικής ανάλυσης του εγκεφαλογραφήματος, μπορεί επίσης, κατά τους Αμερικανούς ερευνητές, να διαγνωστεί εγκαίρως κατά πόσο τα μικρότερα αδέλφια ενός παιδιού με αυτισμό κινδυνεύουν κι αυτά να εμφανίσουν ανάλογη διαταραχή.

H νέα μέθοδος μπορεί, σε επόμενο στάδιο, να βοηθήσει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας που έχουν οι διάφορες θεραπευτικές τεχνικές για τον αυτισμό.


Πηγή: www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας