Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 10:04:46 +0300 Τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν μια απλή, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική επιλογή για το πρωινό των παιδιών. Δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως

Δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως

Δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως 470 900
Τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν μια απλή, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική επιλογή για το πρωινό των παιδιών.
Γράφει ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος , Nestle Hellas S.A

Τι είναι όμως τα δημητριακά ολικής αλέσεως; Τα δημητριακά ολικής αλέσεως προέρχονται από ολόκληρους, ανεπεξέργαστους σπόρους, με αποτέλεσμα να προσφέρουν όλα τα οφέλη των υδατανθράκων, των φυτικών ινών, των βιταμινών, των μεταλλικών στοιχείων, των αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα διαφορετικά τμήματά του καρπού.


Η αύξηση πρόσληψης τροφών ολικής αλέσεως ως μέρος ενός συνολικά υγιούς τρόπου ζωής μπορεί να είναι ευεργετική για τα παιδιά ώστε να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος (αυτό ήταν το συμπέρασμα της μελέτης που σαν στόχο είχε να εξετάσει τη σχέση μεταξύ πρόσληψης τροφών ολικής αλέσεως και του Δείκτη Μάζας Σώματος σε παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και ζουν σε αγροτικές περιοχές ). Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί μηχανισμοί μέσω των οποίων η πρόσληψη ολικής αλέσεως μπορεί να προστατεύει έναντι της παχυσαρκίας. Όπως ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ο χαμηλότερος συνολικά γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων αυτών μπορεί να αυξήσει την αίσθηση κορεσμού και να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.


Μία μερίδα 30γρ δημητριακών Nestle Honey Cheerios με μέλι φτιάχνεται με 22γρ ολικής άλεσης, και έτσι αποτελεί μία καλή πηγή πρόσληψης ολικής άλεσης για τον οργανισμό των παιδιών. Τα παιδικά δημητριακά της Nestle προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία διαφορετικών σχημάτων και γεύσεων, για να καλύψουν όλες τις διαφορετικές προτιμήσεις και για να μην τα βαριούνται τα παιδιά. Παράλληλα είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο, και έτσι παρέχουν στα παιδιά όλα τα εφόδια που χρειάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη μέρα τους!

Πολλές φορές οι αυξημένες απαιτήσεις της ζωής των παιδιών, όπως το σχολείο, το φροντιστήριο, οι ξένες γλώσσες, τα σπορ, δεν επιτρέπουν την κατανάλωση πολλών γευμάτων την ημέρα. Στις περιπτώσεις αυτές, καλές επιλογές για ενδιάμεσα σνακ, μπορούν να αποτελέσουν και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Είναι μια εύκολη, γρήγορη, γευστική αλλά και θρεπτική επιλογή που θα δώσει στο παιδί θρεπτικά συστατικά και θα το αποτρέψει από την κατανάλωση άλλων σνακς χωρίς ιδιαίτερη θρεπτική αξία.

Ακόμη και σε περιπτώσεις που το παιδί αναζητά κάποιο γλυκό, μια χούφτα δημητριακά αποτελούν ιδανική λύση, αφού θα το ικανοποιήσουν με τη γεύση τους, και φυσικά δεν θα του προσφέρουν υπερβολικές θερμίδες και λιπαρά. Μια σακουλίτσα με δημητριακά μεταφέρονται εύκολα, μπορούν να βρίσκονται στην τσάντα του παιδιού και να καταναλωθούν ανά πάσα στιγμή.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας