Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 11:32:45 +0300 Αυστραλοί ερευνητές κατέληξαν στο ότι τα παιδιά που αργούν να μιλήσουν δεν υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς στο μέλλον. Δεν μιλάει; Mην ανησυχείτε

Δεν μιλάει; Mην ανησυχείτε

Δεν μιλάει; Mην ανησυχείτε 470 900
Αυστραλοί ερευνητές κατέληξαν στο ότι τα παιδιά που αργούν να μιλήσουν δεν υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς στο μέλλον.

1400 παιδιά από την ηλικία των δύο ετών μέχρι την εφηβεία πήραν μέρος στην έρευνα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα παιδιά είχαν αργήσει να μίλησουν σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, όταν είχαν πια μεγαλώσει, δεν ήταν πιο ντροπαλά, μελαγχολικά ή επιθετικά. Η έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου ένα στα δέκα παιδιά εμφανίζει γλωσσική καθυστέρηση, σε σχέση με τον μέσο όρο, στην ηλικία των δύο ετών. Επίσης τα παιδιά αυτά εμφανίζονταν να έχουν αρχικά περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα (π.χ. ήσαν πιο εσωστρεφή και παθητικά), με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι γονείς σε ερωτηματολόγια για τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Σε γενικές γραμμές τα παιδιά σε ποσοστό 7-18% έχουν γλωσσική καθυστέρηση στην ηλικία των δύο ετών, αν και τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν κάποιο πρόβλημα μέχρι να πάνε σχολείο.

Πηγή: www.protothema.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας