Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-05-21 16:00:16 +0300 Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινότητά τους είναι να βάλουν τα παιδιά για ύπνο! Τί συνήθειες ύπνου πρέπει να ακολουθούν; Δίνετε μάχη με το παιδί σας για να κοιμηθεί; 5 συνήθειες ύπνου για… όνειρα γλυκά!

Δίνετε μάχη με το παιδί σας για να κοιμηθεί; 5 συνήθειες ύπνου για… όνειρα γλυκά!

Δίνετε μάχη με το παιδί σας για να κοιμηθεί; 5 συνήθειες ύπνου για… όνειρα γλυκά! 470 900
Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινότητά τους είναι να βάλουν τα παιδιά για ύπνο! Τί συνήθειες ύπνου πρέπει να ακολουθούν;

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι να αναρωτηθείτε: Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το παιδί μου δεν θέλει να πάει για ύπνο; Για τα παιδιά, υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα ωθούν να μείνουν ξύπνια, όπως ο φόβος για το σκοτάδι, η κατανάλωση ζάχαρης πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, ο φόβος του να είναι μόνα ή η επιθυμία να μείνουν ξύπνια παρέα με τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας. Εάν λοιπόν το παιδί σας αρνείται πεισματικά να κοιμηθεί, ήρθε η ώρα να καταστρώσετε ένα σχέδιο! Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε αυτή τη μάχη είναι να δημιουργήσετε καθημερινές συνήθειες ύπνου! 

Συνήθειες Ύπνου για Παιδιά

Είναι γεγονός είναι ότι οι συνήθειες ύπνου είναι χρήσιμες όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους έφηβους και τους ενήλικες. Όλοι επωφελούνται από αυτές, αφού εξαιτίας τους το σώμα μας ξέρει ακριβώς τι να περιμένει. Τα μικρά παιδιά φαίνεται να αντιστέκονται περισσότερο απ’ όλους στον βραδινό ύπνο. Γι’ αυτό το λόγο, αυτές οι συμβουλές είναι πολύ χρήσιμες. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά δημιουργήσουν μια υγιή σχέση με τον ύπνο, η οποία μπορεί να συνεχιστεί καθώς μεγαλώνουν.

1. Ηρεμία πριν από τον ύπνο

Καλό είναι τα μικρά παιδιά να χαλαρώνουν στο δωμάτιό τους για 30 λεπτά πριν σβήσουν τα φώτα. Τα μεγαλύτερα μπορούν να έχουν και μία ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούν να διαβάσουν ή να κάνουν μια χαλαρωτική δραστηριότητα που θα έχετε επιλέξει μαζί.

2. Καθορίστε ορισμένα τελετουργικά

Καθορίστε συνήθειες οι οποίες θα επαναλαμβάνονται κάθε βράδυ. Είναι πολύ σημαντικές και χρήσιμες γιατί οδηγούν σε ύπνο χωρίς προβλήματα. Διαβάστε μαζί ένα βιβλίο, δώστε στο παιδί σας να πιει κάτι για να χαλαρώσει όπως ζεστό γάλα ή χαμομήλι. Το βούρτσισμα των δοντιών είναι και αυτό μέρος της τελετουργίας. Ένα μπάνιο πριν τον ύπνο μπορεί επίσης να βοηθήσει τον παιδί σας να χαλαρώσει και να κοιμηθεί πιο εύκολα.

3. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι μαζί με το παιδί

Ρυθμίστε μαζί την ώρα που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι και κάντε αυτή τη διαδικασία μέρος της καθημερινής βραδινής ρουτίνας σας. Με το να ρυθμίζουν τα παιδιά το δικό τους ρολόι τα βοηθάει να αποκτήσουν μια αίσθηση ευθύνης και διαχείρισης του χρόνου τους. Τα μικρά παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πάνε για ύπνο γιατί το ρολόι λέει ότι ήρθε η ώρα και θα σηκωθούν το πρωί την ώρα που θα τους πει πάλι το ρολόι τους. Έτσι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κοιμηθούν αρκετή ώρα έτσι ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν δυνατά και γερά. Τα παιδιά το αγαπούν αυτό!

4. Επιβραβεύστε τα!

Όταν το παιδί σας πηγαίνει μόνο του για ύπνο χωρίς τσακωμούς, φροντίστε να το επιβραβεύσετε. Είναι πάντα σημαντικό να αισθάνεται ότι αναγνωρίζετε τις προσπάθειές του να σας ευχαριστήσει.

5. Αφαιρέστε όλα τα ηλεκτρονικά από το δωμάτιο

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν από την ώρα του ύπνου εμποδίζουν το μυαλό να ξεκινήσει τη διαδικασία χαλάρωσης και δημιουργούν ανησυχία. Το να αποφύγετε τα ηλεκτρονικά για μια ώρα πριν από τον ύπνο είναι το κλειδί για να σταματήσετε τις βραδινές μάχες με το παιδί σας!

Πηγή:familyfocusblog.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας