Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-14 12:47:32 +0200 Μία από τις πιο βασικές ερωτήσεις στη ζωή των διδύμων. Πρέπει τα δίδυμα να κοιμούνται μαζί;

Πρέπει τα δίδυμα να κοιμούνται μαζί;

Πρέπει τα δίδυμα να κοιμούνται μαζί; 470 900
Μία από τις πιο βασικές ερωτήσεις στη ζωή των διδύμων.

Ο ερχομός ενός μωρού, πόσο μάλλον δύο, φέρνει τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας. Τα πάντα μας φαίνονται άγνωστα και είναι φυσιολογικό να έχουμε δεκάδες ερωτήσεις. "Πρέπει να τα δίδυμα να κοιμούνται μαζί;" είναι μια από αυτές, καθώς οι γνώμες γονιών και ειδικών διίστανται.

Τα δίδυμα, επί εννεά μήνες, έχουν συνηθίσει να είναι δύο μέσα στη μήτρα, οπότε είναι λογικό η παρουσία του ενός να ηρεμεί το άλλο και κατά συνέπεια το να κοιμούνται μαζί, μας φαίνεται κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Σε κάποια μαιευτήρια, τα δίδυμα έχουν το ίδιο κρεβατάκι, κάτι το οποίο κάνει πολλούς γονείς να πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχίσουν αυτήν την τακτική και όταν επιστρέψουν στο σπίτι. Σύμφωνα με μία έρευνα της Αμερικακινής Ομοσπονδίας Παιδιάτρων για το συγκεκριμένο θέμα, τα δίδυμα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Αυτό γιατί η πλειοψηφία των διδύμων γεννιούνται πρόωρα με αποτέλεσμα να κινδυνέουν περισσότερο από το σύνδρομο του Αιφνίδιου Θανάτου. Η αυξημένη θρεμοκρασία και η έλλειψη οξυγόνου που προκύπτει όταν τα μωρά κοιμούνται δίπλα δίπλα, στο ίδιο κρεβάτι, μπορεί να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο. 

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς, καθώς ο σωστός ύπνος είναι σημαντικός και καθοριστικός για την ανάπτυξη του μωρού. Η κούνια πρέπει να είναι άνετη και να πληρεί κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως συγκεκριμένο μέγεθος και ύψος. 

Πηγή: hthayat.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας