Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-12-24 11:05:06 +0200 Κακά τα ψέματα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι θερμιδικές σας ανάγκες είναι αυξημένες – αλλά θέλει προσοχή γιατί λιγούρα στη λιγούρα, εύκολα ξεφεύγουμε! Δίαιτα στην Εγκυμοσύνη: Τί να Φάω;

Δίαιτα στην Εγκυμοσύνη: Τί να Φάω;

Δίαιτα στην Εγκυμοσύνη: Τί να Φάω; 470 900
Κακά τα ψέματα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι θερμιδικές σας ανάγκες είναι αυξημένες – αλλά θέλει προσοχή γιατί λιγούρα στη λιγούρα, εύκολα ξεφεύγουμε!

Είμαστε ό,τι τρώμε. Αυτά το ξέρουμε όλες. Το ίδιο ισχύει και για το μωρό σας, αφού η δική σας διατροφη το επηρρεάζει άμεσα. Αλλά ίσως αυτό που δεν ξέρατε είναι ότι αυτό που τρώτε τους επόμενους εννέα μήνες μπορεί να επηρεάσει την υγεία του μωρού σας, καθώς και τη δική σας, για τις επόμενες δεκαετίες. Εδώ είναι 10 εύκολοι κανόνες διατροφής που θα σας ωφελήσουν και τους δύο.

 

1. Πάρτε αρκετό φυλλικό οξύ Ιδανικά χρειάζεστε 400 μικρογραμμάρια αυτής της βιταμίνης Β καθημερινά πριν τη σύλληψη. Επειδή η επαρκής πρόσληψη στο πρώτο τρίμηνο μειώνει την πιθανότητα ανωμαλίας του νευρικού συστήματος κατά 50% έως 70%, θα πρέπει να αυξήσετε τη δόση στα 600 μικρογραμμάρια όταν επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση φολικού οξέως για ένα έτος πριν από την εγκυμοσύνη και στο δεύτερο τρίμηνο μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρης χορήγησης.

Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ: σπανάκι, μπρόκολο, όσπρια, αβοκάντο, σπαράγγια, αυγά, φυστίκια κ.α.

 

2. Μην "τρώτε για δύο" Όλο και περισσότερες γυναίκες γίνονται υπέρβαρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το αποτέλεσμα: αυξημένος κίνδυνος διαβήτη κύησης, πρόωρη γέννα ή και ακόμα υπερμεγέθες μωρό. Αποφύγετε τις μεγάλες μερίδες και τα κορεσμένα λίπη τα οποία, όσο μεγαλώνει το έμβρυο, θα σας φέρνουν δυσφορία. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πολυακόρεστα, και προτιμήστε το γκριλλ από το τηγάνι.

3. Τρώτε το ψάρι σας Η απόκτηση επαρκούς ποσότητας DHA (που βρίσκεται σε αφθονία στα θαλασσινά και στα λιναρόσπορα) είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας και την ανάπτυξη του μωρού σας, λένε οι διαιτολόγοι. Το DHA είναι το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας πριν από τη γέννηση, οδηγώντας σε καλύτερη όραση, μνήμη, κινητικές δεξιότητες και κατανόηση της γλώσσας στην πρώιμη παιδική ηλικία. Τρώτε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα χαμηλού υδραργύρου ψάρια αλλά μείνετε μακρυά από κάθε άλλου είδους θαλασσινά!

 

4. Αποφύγετε το αλκοόλ Προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές έλλειψης προσοχής, υπερκινητικότητα και επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά μπορεί να προκύψουν όταν μαμά καταναλώνει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καμία ποσότητα αλκοόλ δεν έχει αποδειχθεί ασφαλής.

 

5. Αποκτήστε αρκετό σίδηρο Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο οργανισμός σας χρειάζεται σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα σιδήρου, περίπου 30 χιλιοστόγραμμα την ημέρα, για να υποστηρίξει την αύξηση του όγκου του αίματος κατά 50% και να προωθήσει την αποθήκευση σιδήρου στο έμβρυο. Ο σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο στο μωρό σας. Για να ενισχύσετε την απορρόφηση, συνδυάστε τροφές πλούσιες σε σίδηρο με βιταμίνη C.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο: σπανάκι, κόκκινο κρέας, φακές, μαύρα φασόλια, μπρόκολο κ.α.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: ακτινίδια, κόκκινες πιπεριές, πορτοκάλια, λεμόνια, λάχανο, φράουλες κ.α.

 

6. Περιορίστε την καφεΐνη Περίπου 300 χιλιογραμμάρια καφεΐνης την ημέρα, ποσότητα που αναλογεί σε περίπου δύο φλιτζάνια καφέ, από καιρό θεωρείται αποδεκτή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, μια μελέτη του Kaiser Permanente διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 200 mg καφεΐνης ημερησίως αύξησε τον κίνδυνο αποβολής. "Δεν υπάρχει μαγικό σημείο αποκοπής, αλλά τόσο λιγότερο τόσο το καλύτερο", λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, περιγεννητικός επιδημιολόγος De-Kun Li, M.D., Ph.D.

 

7. Κάντε το ασβέστιο τον καλύτερό σας φίλο Βάλετε στόχο να παίρνετε 1 γραμμάριο ασβέστιο την ημέρα! Το μωρό σας το χρειάζεται για ανάπτυξη δοντιών και οστών κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Επιπλέον, αν δεν έχετε αρκετό ασβέστιο στη διατροφή σας, το έμβρυο θα το απορροφά από τα οστά σας, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή σας.

 

8. Επικεντρωθείτε στις ίνες Μια δίαιτα υψηλή σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων και σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτες, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό το τσιμπολόγημα. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι επίσης γεμάτες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του μωρού σας. Επιδιώξτε να πάρετε τουλάχιστον 25 με 35mg ινών την ημέρα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας