Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-02-05 14:33:26 +0200 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει τουλάχιστον μια ώρα ημερήσιας σωματικής δραστηριότητας για τα παιδιά! Γυμναστική για όλη την οικογένεια

Γυμναστική για όλη την οικογένεια

Γυμναστική για όλη την οικογένεια 470 900
Μυούμε τα παιδιά στην γυμναστική εύκολα και αποτελεσματικά. Στο σπίτι, στο πάρκο ή στην παιδική χαρά της γειτονιάς, το μυστικό είναι η δική μας συμμετοχή!

Περπάτημα

Περπατάμε μαζί με το παιδί μας καθημερινά.  Για παράδειγμα περπατάμε μαζί του μέχρι το σχολείο κάθε πρωί ή στην επιστροφή από αυτό. Για πιο οργανωμένη πεζοπορία, κάνουμε εξορμήσεις στα βουνά της περιοχής μας. Ανακαλύπτουμε την Πάρνηθα, την Πεντέλη, τη Μονή Καισαριανής, τον Υμηττό.

 

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Όταν πηγαίνουμε για περπάτημα με το παιδί μας, δεν το αφήνουμε να κουβαλάει κανένα φορτίο. Επίσης δεν το πιέζουμε να συνεχίσει το περπάτημα, ενώ παραπονιέται ότι έχει κουραστεί. Το παιδί δεν πρέπει να συνδέσει την άσκηση με δυσάρεστα συναισθήματα. Το παιδί πρέπει να θεωρεί την άσκηση μέσω διασκέδασης και όχι αυτοσκοπό.

 

Παιδική χαρά

Οι παδικές χαρές είναι ασφαλείς, περιφραγμένες, υπάρχουν παντού, είναι γεμάτες παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά, επομένως είναι ο ιδανικός τόπος για άσκηση με όλη την οικογένεια. Aυτή την περίοδο είναι κλειστές αλλά ελπίζουμε γρήγορα να επανέλθουμε στους αγαπημένους μας παιδότοπους! Κάνουμε λοιπόν μαζί με το παιδί τραμπάλα, κούνιες και ελεύθερο παιχνίδι. Βλέπουμε την επίσκεψη στην παιδική χαρά ως τον ιδανικό τρόπο για να εισάγουμε τα παιδιά στον κόσμο της άθλησης ομαλά, διασκεδαστικά και αποτελεσματικά. 


Ποιά παιδική να διαλέξω;

Επιλέγουμε μια παιδική χαρά με καλοσυντηρημένα παιχνίδια, κούνιες, τραμπάλες κλπ. Βεβαιωνόμαστε ότι το έδαφος δεν είναι τσιμεντένιο και δεν έχει πέτρες ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να τραυματίσουν το παιδί μας.

 

Ποδήλατο

Τα παιδιά ενθουσιάζονται με τις βόλτες με ποδήλατο. Εκμεταλλευόμαστε την...αδυναμία τους, για γυμναστική που θα αυξήσει την αντοχή τους (και τη δική μας) και θα γυμνάσει όλο το σώμα αρμονικά.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας