Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-10-16 13:15:42 +0300 Ειδικές ασκήσεις προετοιμασίας για φυσιολογικό τοκετό Γυμναστική στην Εγκυμοσύνη

Γυμναστική στην Εγκυμοσύνη

Γυμναστική στην Εγκυμοσύνη 470 900
Η γυμναστική στην εγκυμοσύνη περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις για την εξομάλυνση των συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης και προετοιμασίας για φυσιολογικό τοκετό.

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο σημαντικές περιόδους στη ζωή της γυναίκας. Πρόκειται για μια περίοδο που χρειάζεται ισορροπημένη διατροφή, ψυχική ηρεμία και σωματική άσκηση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ορμονικές μεταβολές και οι σωματικές αλλαγές.

Όλες αυτές οι αλλαγές πιθανώς να δημιουργήσουν ένα αίσθημα δυσφορίας και δυσκινησίας στην έγκυο. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να εξομαλυνθούν τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και να αυξηθούν οι αντοχές των μυών του σώματος, εφόσον η εγκυμοσύνη κυλά ομαλά και το επιστρέψει ο γυναικολόγος, καλό θα ήταν οι μέλλουσες μαμάδες να ξεκινήσουν γυμναστική.

Βάδισμα

Ένας απλός τρόπος γυμναστικής στην εγκυμοσύνη είναι το βάδισμα, μια εύκολη και ταυτόχρονα αποτελεσματική άσκηση που συμβάλλει στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης της εγκύου. Για το βάδισμα, θα πρέπει οι έγκυες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Ειδικές ασκήσεις γυμναστικής στην εγκυμοσύνη

Εκτός από τις απλές μορφές άσκησης, υπάρχουν και ειδικές ασκήσεις γυμναστικής για εγκύους. Οι ασκήσεις αυτές ουσιαστικά προετοιμάζουν το σώμα να δεχθεί ομαλότερα τις σωματικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να ανταπεξέλθει καλύτερα την ώρα της γέννας.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των ποδιών που προσφέρουν καλύτερη ισορροπία και βοηθούν στην σωστή κατανομή του βάρους και διατήρηση του κορμού. Οι ασκήσεις των κάτω άκρων τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τις κράμπες και τα οιδήματα στα πόδια.

Οι ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών της πυέλου βοηθούν τη μέλλουσα μαμά να ανακαλύψει και να συνεργαστεί με το μέρος του σώματός της που θα συμμετέχει ενεργά στον τοκετό. Ενδυναμώνοντας τους μυς του κορμού, μειώνονται οι ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης, όπως για παράδειγμα οι πόνοι της πλάτης και της μέσης. Επιπλέον, οι ασκήσεις για την ενδυνάμωση των άνω άκρων θα βοηθήσουν τη μέλλουσα μαμά στη διάρκεια του θηλασμού.

Μάλιστα, η άσκηση κατά την εγκυμοσύνη βοηθά τη μητέρα να ξαναβρεί τη φόρμα της μετά τον τοκετό και να ανταπεξέλθει καλύτερα στις ανάγκες του μωρού. Επιπλέον, κατά την άσκηση παράγονται ενδορφίνες, οι επονομαζόμενες «ορμόνες της ευτυχίας», που δημιουργούν μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας τόσο στη μητέρα όσο και στο έμβρυο.

Που γίνονται

Ένα τέτοιο εξειδικευμένο και αποκλειστικό πρόγραμμα γυμναστικής για εγκύους διοργανώνει η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου έμπειρες μαίες και φυσιοθεραπευτές δείχνουν ειδικές ασκήσεις για προετοιμασία των εγκύων στο ταξίδι του φυσιολογικού τοκετού.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας