Γεύση δροσιάς χωρίς ενοχές
1 κιλό φράουλες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας νερό
Θήκες για παγωτό ξυλάκι (θα βρεις σε πολλά καταστήματα με είδη κουζίνας)
Πλένεις και στεγνώνεις καλά τα φραουλάκια και κόβεις τα κοτσανάκια τους. Τα πολτοποιείς σε ένα μιξεράκι –να λιώσουν μπροστά στα μάτια σου.
Βράζεις το μίνι σιρόπι: ζάχαρη με νερό σε ένα μπρίκι για 2 λεπτά και το ρίχνεις στον πολτό με τις φράουλες –Ανακατεύεις καλά.
Αδειάζεις το μίγμα στις θήκες για παγωτό ξυλάκι και το αφήνεις στη κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Και μετά ..θα γλείφουν και τα μουστάκια τους τα νινάκια σου.
Πάρε βιολογικές φράουλες ή αλλιώς διάλεξε μικρές και ώριμες.
Καλή τύχη... όλα καλά θα πάνε!
Γράφει η Άννα Ναθαναηλίδου
Σχόλια