Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-21 11:08:58 +0300 Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από την καφείνη και άλλοι όχι; Την απάντηση δίνει νέα αμερικανική έρευνα υποστηρίζοντας πώς η αγάπη για τον καφέ είναι θέμα γονιδίων. Γονιδιακή η προτίμηση της καφεϊνης

Γονιδιακή η προτίμηση της καφεϊνης

Γονιδιακή η προτίμηση της καφεϊνης 470 900
Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από την καφείνη και άλλοι όχι; Την απάντηση δίνει νέα αμερικανική έρευνα υποστηρίζοντας πώς η αγάπη για τον καφέ είναι θέμα γονιδίων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νιλ Καποράζο του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ και τη δρα Μέριλιν Κορνέλις της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό γενετικής “PLoS Genetics”, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», πραγματοποίησαν μελέτη στο DNA 40.000 ανθρώπων. Αυτό που βρήκαν ήταν δύο γενετικές παραλλαγές σχετιζόμενες με αυξημένη κατανάλωση καφέ, τσαγιού, σοκολάτας, αναψυκτικών και άλλων πηγών καφεΐνης.
Με άλλα λόγια, όσοι διαθέτουν τις συγκεκριμένες παραλλαγές των δύο γονιδίων (CYP1A2 και AHR), καταναλώνουν περισσότερη καφεΐνη -κατά μέσο όρο περίπου 40 mg (χιλιοστόγραμμα) ή το ένα τρίτο του φλιτζανιού καφέ ή ένα κουτί αναψυκτικού- σε σχέση με τα άλλα άτομα.
Πηγή: http://www.sigmalive.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας