Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-15 17:45:02 +0300 Γονείς στην Αθήνα συναντιούνται για να ξαναβρούν τη χαμένη ισορροπία. Απλά! Γονείς Απλά!

Γονείς Απλά!

Γονείς Απλά! 470 900
Γονείς στην Αθήνα συναντιούνται για να ξαναβρούν τη χαμένη ισορροπία. Απλά!

Για να μην περάσει η κρίση το κατώφλι της οικογένειας. Για να τη ζήσουμε ως ευκαιρία να απελευθερωθούμε από τα «πάρα πολλά» που μας κρατούν μακριά από τη σχέση και τη ζεστασιά. Για να ανακαλύψουμε τα περισσότερα που έχουν αξία και τους θησαυρούς που κρύβονται στα λίγα.

Το Simplicity Parenting είναι ένα διεθνές κίνημα γονιών και ένα βιβλίο, από τον  Kim John Payne, σύμβουλο οικογένειας και ειδικό στην ψυχολογία της εκπαίδευσης. Γονείς Απλά! είναι ο τίτλος του βιβλίου στα ελληνικά (υπό έκδοση) και των ομάδων γονέων που ξεκινούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στόχος μας, είναι να  χαράξουμε τη δική μας διαδρομή από το  «πάρα πολλά», προς την οικογενειακή ηρεμία, την αγάπη και την ασφάλεια.

Όλα τα παιδιά είναι ιδιότροπα –αυτό είναι που τα κάνει αξιαγάπητα. Όλοι οι γονείς αγωνίζονται για το καλύτερο, «για να τους προσφέρουν τα πάντα». Και προσφέρουν πάρα πολλά. Πάρα πολλά παιχνίδια, πάρα πολλά ερεθίσματα, πάρα πολλές επιλογές, πάρα πολύ γρήγορα. Τόσα πολλά και τόσο γρήγορα που τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να τα επεξεργαστούν. Αναπτύσσουν συμπεριφορές και αντιδράσεις που θυμίζουν εκείνες παιδιών που έζησαν πολέμους και καταστροφές: φοβίες, προβλήματα ύπνου, υπερκινητικότητα, απόσυρση, αδυναμία προσήλωσης, εκρήξεις θυμού, αδυναμία ελέγχου των παρορμήσεών τους, δυσκολίες προσαρμογής. Αγχώνονται. Κάθε μέρα κι από λίγο, συνεχώς. Όπως και στη ζωή των ενηλίκων, έτσι και στη δική τους, το άγχος γίνεται ο κανόνας. Στη δική τους φάση ανάπτυξης όμως, το άγχος μπορεί να καταστείλει τη δημιουργική τους εξέλιξη, την αγάπη για μάθηση και γνώση. «Τα παιδιά μας βιώνουν έναν αδήλωτο πόλεμο στην παιδική ηλικία», γράφει ο Kim John Payne.

Στις ομάδες γονέων Απλά!  ξαναβλέπουμε την παιδική ηλικία ως εμπειρία που χρειάζεται χώρο και χρόνο για να ξεδιπλωθεί και όχι ως ευκαιρία για εμπλουτισμό. Οι γονείς σχεδιάζουν τις δικές τους διαδρομές στην απλότητα, εκείνες που ταιριάζουν περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία της οικογένειάς τους.  Οι ομάδες ολοκληρώνονται σε 7 συναντήσεις. Σε κάθε μια από αυτές, οι γονείς επεξεργάζονται μικρές και εφικτές αλλαγές σε πέντε βασικούς τομείς: το περιβάλλον (βιβλία, παιχνίδια, κλπ), το ρυθμό και τις ρουτίνες (για τον ύπνο, το φαγητό, κλπ), το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα φίλτρα στα media και τον κόσμο των ενηλίκων, την πειθαρχία.  

Η πρόταση «Απλά!» απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες που ζουν τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και μάλιστα υπό την απειλή της κρίσης. Συντονίστρια είναι η Λαμπρινή Σταμάτη, σύμβουλος επικοινωνίας, η οποία εκπαιδεύτηκε ως συντονίστρια ομάδων Simplicity Parenting από τον Kim John Payne και την Davina Muse, στο Center for Social Sustainabilty των ΗΠΑ. 

Οι ομάδες ολοκληρώνονται μέσα σε εφτά συναντήσεις και το κόστος συμμετοχής για κάθε συνάντηση είναι 10 ευρώ/άτομο και 15 ευρώ/ζευγάρια.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ «Απλά!»
επικοινωνήστε με την Λαμπρινή Σταμάτη στα 6997 715382 - 211 790 1979,
www.goneisapla.gr , www.facebook.com/goneisapla.gr, goneis@goneisapla.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας