Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 16:22:07 +0300 Tips για πρωινά γεμάτα ενέργεια Γονείς, μην ξεχνάτε το πρωινό σας!

Γονείς, μην ξεχνάτε το πρωινό σας!

Γονείς, μην ξεχνάτε το πρωινό σας! 470 900
Tips για πρωινά γεμάτα ενέργεια

Το πρωινό είναι μια συνήθεια που πρέπει να μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά ως κληρονομιά. Ένα καλό πρωινό είναι απαραίτητο καθώς προσφέρει στα παιδιά ενέργεια και όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξή του. Και μιας και τα παιδιά κάνουν ό,τι βλέπουν ή ακόμα καλύτερα τα παιδιά αντιγράφουν τους μεγάλους, ας τους δώσουμε εμείς το καλό παράδειγμα.

Γονείς, μην ξεχνάτε το πρωινό σας!

5 συμβουλές για ένα οικογενειακό πρωινό

-Από το βράδυ έχουμε κάνει μια μικρή προετοιμασία, έτσι ώστε το πρωί να είναι πιο εύκολη η διαδικασία προετοιμασίας του πρωινού

-Τα λίγα είναι και τα καλά. Δεν ετοιμάζουμε πολλά πράγματα, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αγχωθούμε και δε θα ευχαριστηθούμε το πρωινό. Δημητριακά, γάλα, χυμός και φρούτα για τους γονείς και τα παιδιά είναι ό,τι καλύτερο!

-Το πρωινό έχει την ώρα του. Καλό θα είναι το πρωινό να λαμβάνεται την ίδια ώρα κάθε μέρα, ώστε να γίνει μέρος, τόσο του δικού μας προγράμματος, όσο και των παιδιών. 

-Αφήνουμε τα παιδιά να μας βοηθήσουν στην προετοιμασία του πρωινού. Τα παιδιά λατρεύουν να "μπλέκονται" στα πόδια μας! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συνήθειά τους θα τους βγει σε καλό, αφού μετά θα απολαύσουν με την καρδιά τους όσα έχουν φτιάξει τα ίδια με τα χεράκια τους.

-Τηλεόραση κλειστή! Το πρωινό είναι η στιγμή που όλη η οικογένεια κάθεται στο τραπέζι. Καλό θα είναι να μην έχουμε ανοιχτή τηλεόραση, να συζητάμε με τα παιδιά για το πρόγραμμά τους, να τους δίνουμε τη γνώμη μας για όσα τα απασχολούν ή ακόμα να ζητάμε και να ακούμε προσεκτικά και τη δική τους!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας