Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-19 13:26:35 +0300 Τι είναι οι ψείρες, πώς μεταδίδονται και ποιά είναι η δράση τους. Γνωριμία με τις...ψείρες

Γνωριμία με τις...ψείρες

Γνωριμία με τις...ψείρες 470 900
Τι είναι οι ψείρες, πώς μεταδίδονται και ποιά είναι η δράση τους.
Οι ψείρες είναι μικρά έντομα (περίπου στο μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού) και ζουν στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής των ανθρώπων. Ποικίλλουν σε χρώμα, από ανοιχτό μέχρι σκούρο καφέ και μερικές φορές φαίνονται κοκκινωπές εάν έχουν μόλις ρουφήξει αίμα από το τριχωτό της κεφαλής.

Οι ψείρες μετακινούνται χρησιμοποιώντας τα 3 ζεύγη ποδιών που τους επιτρέπουν να προσκολλούνται στις τρίχες των μαλλιών. Μεταφέρονται από άτομο σε άτομο μόνο μέσω της παρατεταμένης επαφής με το κεφάλι και με τη χρήση αντικειμένων, όπως χτένες, βούρτσες, πετσέτες και σεντόνια.

Οι ψείρες δεν μπορούν να πηδήξουν, να κολυμπήσουν ή να πετάξουν.

Μόλις οι ψείρες βρεθούν στα μαλλιά, η ενήλικη θηλυκή τοποθετεί προσεκτικά τα αυγά της και τα κολλάει στα μαλλιά κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, όπου η θερμοκρασία είναι ιδανική για την εκκόλαψή τους! Τα αυγά χρειάζονται περίπου 7-10 μέρες για να εκκολαφθούν. Όταν εκκολαφθούν, τα εναπομείναντα κελύφη παραμένουν στα μαλλιά και μπορούν να απομακρύνθουν χρησιμοποιώντας την ειδική χτένα που περιέχεται στη συσκευασία του Resultz.

H παρουσία των ψειρών δεν επηρεάζεται από την καθαριότητα των μαλλιών, και μπορούν να βρεθούν τόσο σε καθαρά όσο και σε βρώμικα μαλλιά.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας