Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-11-21 11:03:27 +0200 Από την ηλικία των 6 μηνών μπορείτε σιγά-σιγά να δώσετε στο παιδί σας στερεά τροφή - ειδικά τους πρώτους μήνες σε βρασμένη και αλεσμένη μορφή. Γνωριμία με τη στερεά τροφή. Πότε μπορεί ξεκινήσει να τρώει το μωρό μου;

Γνωριμία με τη στερεά τροφή. Πότε μπορεί ξεκινήσει να τρώει το μωρό μου;

Γνωριμία με τη στερεά τροφή. Πότε μπορεί ξεκινήσει να τρώει το μωρό μου; 470 900
Δείτε ποιοι συνδυασμοί τροφών είναι οι καλύτεροι για το βρέφος ή το νήπιο.

Από την ηλικία των 6 μηνών μπορείτε σιγά-σιγά να δώσετε στο παιδί σας στερεά τροφή - ειδικά τους πρώτους μήνες σε βρασμένη και αλεσμένη μορφή. Ο πιο εύκολος τρόπος παρασκευής των γευμάτων του μωρού είναι η άλεση των βρασμένων λαχανικών και φρούτων μέσα στο ίδιο σκεύος, με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ. Έτσι θα έχετε τα γευματάκια του αλεσμένα και σερβιρισμένα μέσα σε 5’!

 

 

patato

Ψωμί, δημητριακά και πατάτες

Το γκρούπ αυτό περιλαμβάνει ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, ρύζι, τραχανά, βρώμη, σίκαλη και άλλα δημητριακά. Προσφέρουν ένα συνδυασμό υδατανθράκων που δίνουν στο βρέφος ενέργεια. Κάθε γεύμα και κολατσιό θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία μερίδα τροφών από αυτό το γκρούπ.

 

 

 

Fruits and vegetables

 

Φρούτα και λαχανικά

Παρέχουν μία μεγάλη γκάμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων τα οποία είναι βασική πηγή αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών για τα παιδιά. Είναι ένα βασικό μέρος μίας ισορροπημένης και υγιούς διατροφής, και πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα γεύματα ή να δίνονται σαν ενδιάμεσα σνακ.

 

 

 

Milk and Dairy

 

Γάλα και γαλακτοκομικά

Το γάλα είναι η πιο σημαντική πηγή ασβεστίου για το μωρό σας. Τον πρώτο χρόνο μπορεί να πάρει μόνο μητρικό ή προπαρασκευασμένο βρεφικό γάλα. Με τη συμπλήρωση των 12 μηνών μπορείτε να ξεκινήσετε να του δίνετε αγελαδινό γάλα, με τον τρόπο που θα σας υποδείξει ο παιδίατρος. Από τον 8ο μήνα μπορείτε επίσης να εντάξετε γιαούρτι και τυρί στη διατροφή του, πάντα σταδιακά και σε μικρές ποσότητες.

 

 

Egg

 

Κρέας, ψάρι, αυγά, ξηροί καρποί και όσπρια

Οι τροφές σε αυτό το γκρουπ παρέχουν πρωτεΐνη, σίδηρο, ψευδάργυρο και άλλα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ο στόχος είναι να δίνετε 1 ή 2 μικρές μερίδες από αυτές τις τροφές την ημέρα.

 

 

 

 

avocado

Τροφές με λιπαρά και ζάχαρη

Για μία ισορροπημένη διατροφή θα χρειαστεί να συμπεριλάβετε κάποια από αυτά τα φαγητά στη διατροφή των μικρών σας καθώς δίνουν μεγάλη ενέργεια, θερμίδες, Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, συν το λίπος από τις διαλυτές βιταμίνες Α,D και Ε και φυσικά αρέσουν πολύ στα παιδιά. Προσοχή στις ποσότητες γιατί μπορεί να προκαλέσουν παχυσαρκία.

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και αρχίζει να προσλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα τροφών, περίπου σε ένα χρόνο θα πρέπει να ξεκινήσετε να προσέχετε τα λιπαρά που δίνετε στο παιδί. Προτιμήστε το ελαιόλαδο και να κοιτάτε πάντα τι περιέχει το βούτυρο που αγοράζετε στο σούπερ μάρκετ.

 

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές κατηγορίες τροφών για το μικρό σας, τις οποίες πρέπει να εντάξετε στη διατροφή του σταδιακά. Το Κέντρο Βρεφικής Διατροφής σε συνεργασία με διακεκριμένους διατροφολόγους έχει δημιουργήσει για εσάς τις πιο νόστιμες συνταγές και συμβουλές εύκολης παρασκευής φαγητού, πολύτιμες για κάθε νέα μαμά.

Για να κάνετετη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη, τώρα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε από έναν ατμομάγειρα Braun ή ένα καρότσι Inglesina με κάθε αγορά ραβδομπλέντερ. Μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό εδώ.

Καλή όρεξη!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας