Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-24 22:15:09 +0200 Δραστηριότητες με τα παιδιά και προτάσεις για αγαπημένα βιβλία με θέμα την 25η Μαρτίου. Γιορτάζοντας 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τα παιδιά

Γιορτάζοντας 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τα παιδιά

Γιορτάζοντας 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τα παιδιά 470 900
Δραστηριότητες με τα παιδιά και προτάσεις για αγαπημένα βιβλία με θέμα την 25η Μαρτίου.

Οι εορτασμοί έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και όλοι ανυπομονούμε για να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της γιορτής. Το κέντρο της Αθήνας έχει ήδη ντυθεί στα γαλανόλευκα για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

Υπάρχουν πολλά βιβλία για τους μικρούς μας ήρωες που μπορούν με έναν απλό και εύκολο τρόπο να εξηγήσουν όλα τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης

 

Το βιβλίο «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΑΣ» είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών και διατίθεται σε ψηφιακή έκδοση δωρεάν για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.  Η Λήδα Βαρβαρούση υπογράφει το κείμενο και τις εικόνες του βιβλίου, σε συνεργασία με την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς.

 

 

Το βιβλίο “Τα ελληνάκια” είναι ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα κεντήματα, τα λιθόγλυπτα και τα υφαντά της ελληνικής λαϊκής τέχνης. Πρόκειται για ένα βιβλίο με  θεματική την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου, ιδανικό για παιδιά νηπιαγωγείου. Υπάρχει διαθέσιμο σε ηχογραφημένη αφήγηση στο youtube από την Αγγελική (Aggeliki's little stories). 

 

 

Το βιβλίο "1821 Η Επανάσταση και οι Ήρωες" είναι ένα ξεκαρδιστικό αφήγημα για την 25η Μαρτίου. Ο Καραγκιόζης παρέα με τα Κολλητήρια κάνουν ένα αξέχαστο μάθημα Ιστορίας για την Τουρκοκρατία και τους Έλληνες που πρωταγωνίστησαν στις μάχες για την επανάσταση. 

 

 

Αν όμως δεν θέλετε ένα βιβλίο, για να εξηγήσετε στα παιδιά σας την Ελληνική Επανάσταση και τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας και προτιμάτε κάτι διαφορετικό σε αυτή την πλατφόρμα θα βρείτε μία ατελείωτη λίστα δραστηριοτήτων που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Μην καθυστερείτε καθόλου! Σήμερα είναι η  μέρα γιορτής!

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας