Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-09-30 14:04:50 +0300 Εκτός από την αγάπη που μας προσφέρουν καθημερινά, τα κατοικίδια μπορούν να ωφελήσουν και τα παιδιά μας! Ακολουθούν 5 λόγοι που εξηγούν γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη ζωή μας! Πώς ένα κατοικίδιο ζωάκι μπορεί να οφελήσει το παιδί σας

Πώς ένα κατοικίδιο ζωάκι μπορεί να οφελήσει το παιδί σας

Πώς ένα κατοικίδιο ζωάκι μπορεί να οφελήσει το παιδί σας 470 900
Εκτός από την αγάπη που μας προσφέρουν καθημερινά, τα κατοικίδια μπορούν να ωφελήσουν και τα παιδιά μας! Ακολουθούν 5 λόγοι που εξηγούν γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη ζωή μας!

Είναι καλό τα παιδιά να μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα. Θεωρούνται και αυτά μέλη της οικογένειας και μας χαρίζουν τη φιλία τους, αγάπη και συντροφικότητα. Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι πέρα από αυτά, τα κατοικίδια συμβάλλουν και στη συναισθηματική και σωματική υγεία των παιδιών μας. 

Παιδιά και κατοικίδια: τα οφέλη 

1. Τα παιδιά με κατοικίδια αθλούνται και παίζουν περισσότερο έξω από το σπίτι

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική Εφημερίδα της Δημόσιας Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που ζουν σε σπίτια με κατοικίδια ζώα περνούν περισσότερη ώρα έξω με παιχνίδι και γυμναστική, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν έχουν. Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από οθόνες και τεχνολογία, το να βγαίνουν τα παιδιά έξω για παιχνίδι με τα ζωάκια τους είναι καλό τόσο για το κατοικίδιο όσο και για το παιδί!

2. Τα παιδιά που διαβάζουν στο σκύλο τους γίνονται καλύτεροι αναγνώστες

Ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά είναι αλήθεια! Μελέτες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που διαβάζουν στα σκυλιά τους βελτιώνουν την ικανότητα ανάγνωσης και αποβάλουν το συναίσθημα αγωνίας και άγχους που έχουν όταν πρέπει να διαβάσουν σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Η θεραπευτική και άνευ όρων αγάπη μπορεί να είναι ακριβώς η λύση για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάγνωση. 

3. Τα παιδιά που έχουν σκύλο στο σπίτι τείνουν να έχουν λιγότερο άγχος

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Medical News Today διαπίστωσε ότι τα παιδιά που ζούσαν σε σπίτια όπου υπήρχε κατοικίδιο και πιο συγκεκριμένα σκύλος που θεωρείτο "δικός τους" είχαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους σε σχέση με συνομηλίκους τους που δεν είχαν κάποιο ζώο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν συνέβαινε κάτι το αγχωτικό, τα επίπεδα κορτιζόλης των παιδιών ήταν χαμηλότερα όταν είχαν μαζί τους τα κατοικίδιά τους. Καθώς τα παιδιά μας ζουν σε έναν κόσμο όπου το άγχος είναι κυρίαρχο συστατικό, ένα κατοικίδιο μπορεί πραγματικά να γίνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

4. Ένας σκύλος μπορεί να μειώσει την πιθανότητα παιδικού άσθματος

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά, που έρχονται σε επαφή με κάποιο κατοικίδιο ζώο πριν από την ηλικία των τριών ετών, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδικά εκζέματα ή άσθμα. Αν και αυτή η άποψη έρχεται σε αντίθεση με ό, τι πίστευαν μέχρι σήμερα, οι ερευνητές καταλήγουν στο ότι η πρώιμη έκθεση μπορεί πραγματικά να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα!

5. Η φροντίδα των ζώων βοηθά στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, του αυτοέλεγχου και της ευθύνης

Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά που έχουν κατοικίδια ζώα και έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους έχουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι όταν τα παιδιά είναι υπεύθυνα για το κατοικίδιό τους τείνουν να παίρνουν, ως επί το πλείστον, αυτή την ευθύνη σοβαρά. Παρουσιάζουν περισσότερο αυτοέλεγχο καθώς αναγνωρίζουν ότι η φροντίδα και η προστασία ενός άλλου είναι στα χέρια τους.

Πηγή: mothering.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας