Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-02-28 17:14:15 +0200 Γιατί τα κινητά βλάπτουν περισσότερο τα έμβρυα και τα παιδιά Γιατί τα κινητά βλάπτουν περισσότερο τα έμβρυα και τα παιδιά

Γιατί τα κινητά βλάπτουν περισσότερο τα έμβρυα και τα παιδιά

Γιατί τα κινητά βλάπτουν περισσότερο τα έμβρυα και τα παιδιά 470 900
Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να διδαχτούν να μην έχουν κινητά στο χώρο που κοιμούνται.

Όλοι ξέρουμε ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ασύρματες συσκευές. Αρκετοί ξέρουμε ότι εκπέμπουν παλμική ασύρματη ακτινοβολία και ακόμη περισσότεροι ότι η ηλεκτρομαγνητική αυτή ακτινοβολία είναι βλαβερή για την υγεία μας.
Βλέπουμε όλο και περισσότερες εργασίες από διαφορετικές ερευνητικές ομάδες, σε διαφορετικές χώρες, που συνδέουν την παλμική ασύρματη ακτινοβολία με την εμφάνιση καρκίνου.

Μία από τις έρευνες αυτές που έγινε από τον L. Lloyd Morgan και τους συνεργάτες του και δημοσιεύτηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure δείχνει, ότι τα έμβρυα και τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.
Και αυτό γιατί η απορρόφηση ακτινοβολίας από τα παιδιά είναι μεγαλύτερη, λόγω του ότι :
Ο εγκέφαλος τους έχει μεγαλύτερη απορροφητική ικανότητα της ακτινοβολίας.

Υπολογίστηκε ότι απορροφά περίπου την διπλάσια ποσότητα από τους ενήλικες. Και είναι τρομακτικό αλλά υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν ότι ο μυελός των οστών των παιδιών απορροφά 10 φορές περισσότερη ακτινοβολία μικροκυμμάτων, δηλαδή των ασύρματων συσκευών σε σχέση με τους μεγάλους.


Το κρανίο τους έχει λεπτότερα τοιχώματα.
Έχουν σχετικά με τους ενήλικους μικρότερο όγκο σώματος.
Τι κάνουμε λοιπόν ώστε οι ασύρματες συσκευές να χρησιμοποιούνται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια;

Τι προτείνουν οι ειδικοί
Να υπάρχει απόσταση ασφαλείας από το αυτί τουλάχιστον 15 εκατοστών. Η απόσταση αυτή μειώνει κατά 10.000 φορές την επικινδυνότητα.
Ακόμη και όταν δεν μιλάμε, το κινητό τηλέφωνο εκπέμπει ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κρατάμε κοντά στο σώμα μας.
Οι ασύρματες συσκευές θα πρέπει να είναι μακριά από την κοιλιά της εγκύου. Δεν πρέπει να μιλάει σε κινητό ή ασύρματο τηλέφωνο όταν θηλάζει και τα συστήματα ηχητικής ενδοεπικοινωνίας με το δωμάτιο του μωρού να μην τοποθετούνται στην κούνια του.
Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να διδαχτούν να μην έχουν κινητά στο χώρο που κοιμούνται. Σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Pew, το 75% των παιδιών και εφήβων που έχουν κινητό, το βράδυ το βάζουν κάτω από το μαξιλάρι τους.
Τα αγόρια δεν πρέπει να βάζουν το κινητό τους στις μπροστινές τσέπες του παντελονιού τους γιατί μπορεί να επηρεάσει το σπέρμα μετά την εφηβεία.
Τα κορίτσια να το έχουν μακριά από το στήθος τους.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας