Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-07 11:14:48 +0200 H Tara Elwell Henning και η Miriam Williams προσπαθούν να καταρρίψουν τους μύθους που θέλουν τις μητέρες να είναι λιγότερο ικανές στο χώρο της εργασίας. Γιατί πρέπει να προσλαμβάνονται μητέρες;

Γιατί πρέπει να προσλαμβάνονται μητέρες;

Γιατί πρέπει να προσλαμβάνονται μητέρες; 470 900
H Tara Elwell Henning και η Miriam Williams προσπαθούν να καταρρίψουν τους μύθους που θέλουν τις μητέρες να είναι λιγότερο ικανές στο χώρο της εργασίας.

Δύο γυναίκες από την Αμερική, η Tara Elwell Henning και η Miriam Williams προσπαθούν να καταρρίψουν τους μύθους που θέλουν τις μητέρες να είναι λιγότερο ικανές στο χώρο της εργασίας και προσκαλούν τους εργοδότες να προσλαμβάνουν μητέρες χωρίς δεύτερη σκέψη!

 

Οι δύο επιχειρηματίες και μητέρες δημιούργησαν το 2018 μία lifestyle εταιρεία με όνομα Superskin για φιλόδοξους γονείς που τους αρέσει να δοκιμάζουν τα στερεότυπα και τους μύθους γύρω από τις εργαζόμενες μητέρες. Τους τελευταίους μήνες, έχουν λανσάρει μία καινούργια καμπάνια με το όνομα “*Add to Resume: Raising Humans” υπογραμμίζοντας πόσα προσόντα χρειάζονται για να μεγαλώσει ένας άνθρωπος. Οι γονείς μπορούν να εξελίσουν παράλληλα και τις καριέρες τους και τις οικογένειές τους.

 

Ταυτόχρονα οι δύο αυτές ταλαντούχες γυναίκες αναφέρονται στον κοινωνικό όρο “motherhood penalty”, όπου ουσιαστικά εκφράζει τις συστηματικά λιγότερες ευκαιρίες, που έχουν οι γυναίκες με παιδιά σε σχέση με όσους εργαζόμενους δεν έχουν γίνει γονείς.

 

Πολλοί άνθρωποι έχουν υποχρεώσεις που τους αναγκάζουν κάνουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμά τους, όπως για παράδειγμα την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου ή την φροντίδα για κάποιο γηραιότερο μέλος της οικογένειάς τους. Κάποιοι εργαζόμενοι επίσης επιθυμούν ένα πιο ευέλικτο ωράριο ή σχήμα εργασίας που θα εμπεριέχει την φυσική παρουσία και την δουλειά από το σπίτι. Όμως φαίνεται συστηματικά οι γυναίκες με παιδί να είναι οι δέκτες των πιο έντονων προκαταλήψεων σε σχέση με την εργασιακή τους δυναμική. 

 

Μήπως τελικά ήρθε η ώρα οι επιχειρήσεις να ανοίξουν τα αυτιά τους και να ακούσουν τις σύγχρονες οικογένειες; Από ότι φαίνεται θα είναι προς όφελός τους. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας