Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-07-15 16:09:23 +0300 Γιατί δεν πρέπει τα μωρά έως 12 μηνών να τρώνε μέλι Γιατί δεν πρέπει τα μωρά έως 12 μηνών να τρώνε μέλι

Γιατί δεν πρέπει τα μωρά έως 12 μηνών να τρώνε μέλι

Γιατί δεν πρέπει τα μωρά έως 12 μηνών να τρώνε μέλι 470 900
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον χρόνο ένταξης των τροφίμων στην διατροφή του παιδιού.

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πως μια τροφή, τόσο θρεπτική σαν το μέλι δεν πρέπει να καταναλώνεται από τα μωρά πριν κλείσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.
Όπως εξηγεί η διαιτολόγος - διατροφολόγος Αννελίνα Παπαπάνου, ο λόγος είναι ότι στο μέλι μπορεί να περιέχονται σπόρια του Clostridium Botulinum, που αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα της αλλαντίασης. Η κατανάλωση μελιού έχει συσχετιστεί με την παιδική αλλαντίαση. Είναι γνωστό ότι οι σπόροι του βακτηρίου αυτού εξουδετερώνονται από τα οξέα του στομάχου. Ωστόσο, τα εκκριτικά κύτταρα του στομάχου του βρέφους δεν εκκρίνουν επαρκείς ποσότητες οξέος για την εξάλειψη των σπορίων. Αυτό σημαίνει ότι τα βρέφη δεν διαθέτουν τον μηχανισμό αντιμετώπισης του βακτηρίου.


 Τι είναι η αλλαντίαση


Είναι βαριά τοξική δηλητηρίαση που προκαλείται από το παραπάνω βακτήριο το οποίο παράγει μια ισχυρή εξωτοξίνη. Η τοξίνη αυτή προκαλεί παράλυση των μυών. Μεταξύ των μυών αυτών είναι και το μυοκάρδιο. Ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες (< 1 mg) είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Για την βρεφική αλλαντίαση, ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 12 έως 36 ώρες.
Ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν, στον χρόνο ένταξης των τροφίμων στην διατροφή του παιδιού.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας