Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 17:24:43 +0200 Τα βιντεοπαιχνίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα των παιδιών όσον αφορά στη ζωγραφική και στην ικανότητά τους να πλάθουν ιστορίες λένε οι ερευνητές Βιντεοπαιχνίδια: Kάνουν καλό!

Βιντεοπαιχνίδια: Kάνουν καλό!

Βιντεοπαιχνίδια: Kάνουν καλό! 470 900
Τα βιντεοπαιχνίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα των παιδιών όσον αφορά στη ζωγραφική και στην ικανότητά τους να πλάθουν ιστορίες λένε οι ερευνητές

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι και τόσα καλά μιας και όπως φαίνεται μέσω των ευρημάτων τους βοηθούν τη δημιουργικότητα των παιδιών. Στην έρευνα πήραν μέρος 500 παιδιά ηλικίας 12 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας όσα παιδιά έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια είχα μεγαλύτερα επίπεδα δημιουργικότητας σε σύγκριση με όσα δεν έπαιζαν ή έπαιζαν λιγότερο. «Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να σχεδιάσουν βιντεοπαιχνίδια τα οποία να ενισχύουν την ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών, διατηρώντας παράλληλα τον διασκεδαστικό τους χαρακτήρα» υπογραμμίζει η επικεφαλής της μελέτης και καθηγήτρια ψυχολογίας Λίντα Τζάκσον. «Μια νέα γενιά βιντεοπαιχνιδιών ενδεχομένως να έφερνε πιο κοντά την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία» καταλήγει η ειδικός.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας