Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 12:52:00 +0200 Το βάρος της γυναίκας επηρεάζει τη γονιμότητά της. Βάρος και γονιμότητα

Βάρος και γονιμότητα

Βάρος και γονιμότητα 470 900
Το βάρος της γυναίκας επηρεάζει τη γονιμότητά της σύμφωνα με έρευνες.

Το σωματικό βάρος των γυναικών επηρεάζει τη γονιμότητά τους, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες που παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

«Είναι σαφές ότι το υγιές σωματικό βάρος αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για όλες τις πλευρές της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγικής», δήλωσε ο δρ Τζαίημς Γκόλντφαρμπ, διευθυντής του Τμήματος Μαιευτικής & Γυναικολογίας της Κλινικής Cleveland και πρόεδρος της Εταιρείας Τεχνολογιών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (SART). 
Στην πρώτη μελέτη για το βάρος και τη γονιμότητα συγκρίθηκαν στοιχεία από περισσότερους από 158.000 έμμηνους κύκλους με το ύψος και το βάρος των γυναικών. Το συμπέρασμα ήταν πως όσο αυξανόταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των γυναικών, τόσο πιθανότερες γίνονταν οι διαταραχές του έμμηνου κύκλου. Επιπλέον, οι πιθανότητες μη σύλληψης ή ανεπιτυχούς κυήσεως αυξάνονταν σημαντικά όσο πιο παχύσαρκες ήταν οι γυναίκες. 
Στη δεύτερη μελέτη, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Νοσοκομείο Brigham & Women, στη Βοστώνη, εξέτασαν την ποιότητα των ωαρίων και των εμβρύων σε γυναίκες με διαφορετικό ΔΜΣ. Τα ωάρια γυναικών με ΔΜΣ εκτός φυσιολογικών ορίων (είτε πάνω από 30, είτε κάτω από 20 που θεωρείται το όριο του φυσιολογικού βάρους) είχαν αυξημένες πιθανότητες να μην παράγουν ώριμα ωοθυλάκια στη διάρκεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με συνέπεια να λιγοστεύουν οι πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης και ολοκλήρωσής της. 

Πηγή: www.tanea.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας