Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-19 13:07:44 +0300 10 tips για ασφαλή μετακίνηση των παιδιών με το αυτοκίνητο. Ασφαλείς οδικές μετακινήσεις

Ασφαλείς οδικές μετακινήσεις

Ασφαλείς οδικές μετακινήσεις 470 900
10 tips για ασφαλή μετακίνηση των παιδιών με το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές μελέτες και στατιστικές, είναι πολλοί εκείνοι που δεν τηρούν τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας κατά τη μεταφορά των παιδιών τους με το αυτοκίνητο, θέτοντας  έτσι σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι ειδικοί παρουσίαζουν ένα  δεκάλογο με όλα τα στοιχεία που οφείλει να λαμβάνει υπόψη ένας γονιός για ασφαλείς μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. 

1. Η ζώνη αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένη για την προστασία ενηλίκων και δεν παρέχει ασφάλεια για παιδιά ύψους κάτω του 1,5 μέτρου.

2. Το παιδικό κάθισμα πρέπει να προσαρμόζεται στον σωματότυπο του παιδιού και να υπακούει στις απαραίτητες ποιοτικές προδιαγραφές.

3. Η επιλογή του παιδικού καθίσματος οφείλει να γίνεται πάντοτε σύμφωνα με το βάρος του παιδιού, όπως ορίζουν σαφώς οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί.

4. Η αγκαλιά της μαμάς στη μετακίνηση με το αυτοκίνητο δεν προσφέρει καμία ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο. Αντιθέτως, σε περίπτωση σύγκρουσης μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτατο τραυματισμό του παιδιού.

5. Δεν τοποθετούμε ογκώδη ή βαριά αντικείμενα στην εταζέρα του αυτοκίνητου. Σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή σύγκρουσης κινδυνεύουν να εκτοξευθούν εντός της καμπίνας, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

6. Η φράση «πέντε λεπτά από το σπίτι» δεν σημαίνει ότι είμαστε προστατευμένοι. Η παραμικρή διαδρομή πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες ασφαλείας.

7. Η  τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος είναι ασφαλέστερη στο μέσο του πίσω καθίσματος σε σχέση με τη θέση πίσω αριστερά ή πίσω δεξιά.

8. Προσοχή στα παιχνίδια και τα μικροαντικείμενα που μπορεί να κρύβει πάνω του το μικρό σας. Σιγουρεύομαστε ότι τίποτε δεν παρεμβάλλεται ανάμεσα στο παιδί και στη ζώνη ασφαλείας.

9. Τα παιχνίδια που χρησιμεύουν για να περνάει ένα παιδί ευχάριστα την ώρα του μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να είναι διπλά ασφαλή. Απαγορεύονται τα μικροσκοπικά ή δυνητικά αιχμηρά αντικείμενα. 

10.  Δεν ταίζουμε το παιδί όσο βρισκόματε σε κίνηση. Σε ενδεχόμενη σύγκρουση, πιρούνια, μαχαίρια και σκεύη μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, ενώ το φαγητό μπορεί να φράξει τις αναπνευστικές οδούς του παιδιού.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας