Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-08-01 13:07:46 +0300 5 tips για ξέγνοιαστες διακοπές! Ασφάλεια και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

Ασφάλεια και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

Ασφάλεια και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε! 470 900
5 tips για ξέγνοιαστες διακοπές!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων! Τα παιχνίδια στη θάλασσα και τα κάστρα στην άμμο, το ανέμελο παιχνίδι μέχρι το βράδυ και οι βραδινές βόλτες, συντροφιά με το καλοκαιρινό αεράκι, κατατάσσουν το καλοκαίρι πρώτο στις προτιμήσεις όλων! Το καλοκαίρι άλλωστε είναι η περίοδος με τη μεγαλύτερη ανεμελιά και διασκέδαση. Αυτή όμως η ανεμελιά είναι που οδηγεί τις περισσότερες φορές σε ατυχήματα και τραυματισμούς, δίνοντας στο καλοκαίρι την ονομασία «η εποχή των ατυχημάτων». Ας δούμε πώς θα κρατήσουμε τη ζωντάνια του καλοκαιριού, καθώς παράλληλα θα διαφυλάξουμε για τα παιδιά μας ένα ασφαλές καλοκαίρι.

Νερό, το Α και το Ω! Το πόσο νερό χρειάζεται ένα παιδί κατά τη διάρκεια της  ημέρας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα το πόσο δραστήριο είναι, το πόσο χοντρά είναι ντυμένο ή το κατά πόσο ιδρώνει. Σε γενικές γραμμές και σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής της Αμερικής, τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών πρέπει να πίνουν 5 ½ ποτήρια νερό ημερησίως, ενώ τα παιδιά που είναι μέχρι τα οκτώ τους χρόνια πρέπει να πίνουν 7-8 ποτήρια. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει στο παιδί πονοκέφαλο, ζάλη ακόμη και σωματική κόπωση. Για το λόγο αυτό δίνουμε νερό στα παιδιά, ακόμη και αν δε διψούν. Προσθέτουμε στο κρύο νερό αγγούρι ή φρούτα, για να δώσουμε μια διαφορετική γεύση! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Τα αγαπημένα μας έντομα. Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο η δική μας αγαπημένη  σεζόν. Είναι και η αγαπημένη περίοδος των εντόμων! Ένα τσίμπημα μέλισσας είναι το πλέον γνωστό «ατύχημα του καλοκαιριού». Έχουμε πάντα μαζί μας αλοιφή για τα τσιμπήματα και προσέχουμε να μην παίζει το παιδί δίπλα σε μέρη με πολλά λουλούδια ή λιμνάζοντα νερά, που  υπάρχουν πολλές μέλισσες και σφήκες. Αν τσιμπήσει το παιδί μέλισσα ή σφήκα, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Αν είναι η πρώτη φορά και δεν ξέρουμε αν το παιδί είναι αλλεργικό, θα πρέπει να απευθυνθούμε στο κοντινότερο φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το ποδήλατο μου! Είτε το ποδήλατο του παιδιού έχει τις βοηθητικές του ρόδες είτε όχι, δεν το αφήνουμε χωρίς επίβλεψη να κάνει ποδήλατο. Για τη δική του προστασία, του βάζουμε πάντα κράνος και επιγονατίδες. Όσο περισσότερη προστασία έχει το παιδί πάνω στο ποδήλατο τόσο λιγότερα θα είναι και τα χτυπήματα. Γιατί ως γνωστόν, οι πτώσεις από το ποδήλατο είναι συχνές. Άλλωστε αν δεν πέσεις … δε θα μάθεις.

Προσοχή στη θάλασσα και την πισίνα! Η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς καλοκαίρι, είναι θάλασσα, νερό, πισίνα! Άλλωστε τι θα ήταν το καλοκαίρι, χωρίς τους παιδικούς ήχους και τα πιτσιλίσματα στην παραλία. Το παιχνίδι με το νερό, όμως, δεν είναι πάντα τόσο αθώο και ακίνδυνο. Τα παιδιά μπορεί να χάσουν τον έλεγχο του νερού πολύ γρήγορα και το παιχνίδι να μην έχει αίσιο τέλος. Δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά μόνα τους, χωρίς επίβλεψη, κοντά στο νερό.

Το αντηλιακό σου! Το παιδικό δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και επιρρεπές στο να πάθει κάποιο έγκαυμα από τον ήλιο. Χρησιμοποιούμε αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας πάντα στα παιδιά. Απλώνουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν βγούμε έξω και ανανεώνουμε συχνά.

Πηγή: babycenter.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας