Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-10-20 13:28:02 +0300 Τι θα λέγατε λοιπόν για κάποιες ασκησούλες που μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην σύνδεση με το μωράκι σας όσο και στην σωματική του ανάπτυξη; Ασκήσεις γυμναστικής για το μωράκι

Ασκήσεις γυμναστικής για το μωράκι

Ασκήσεις γυμναστικής για το  μωράκι 470 900
Τι θα λέγατε λοιπόν για κάποιες ασκησούλες που μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην σύνδεση με το μωράκι σας όσο και στην σωματική του ανάπτυξη;

Τους πρώτους μήνες ζωής, το μωράκι περνά αρκετό χρόνο ξαπλωμένο ή στην αγκαλιά των γονιών του και δεν έχει ακόμα δυναμώσει αρκετά ώστε να αναπτυχθούν οι μύες του. 

 

Τι θα λέγατε λοιπόν για κάποιες ασκησούλες που μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην σύνδεση με το μωράκι σας, όσο και στην σωματική του ανάπτυξη; 


 

Ανάσκελα ξαπλωμένο

 

Μπορείτε να γυρίσετε το μωράκι ανάσκελα ώστε να ακουμπά η κοιλιά του στο κρεβάτι. Ξαπλώστε κι εσείς δίπλα του. Μιλήστε του ή κάντε παιχνίδια με αντικείμενα που κάνουν θόρυβο, με γκριμάτσες ή αστείες φωνές. Σκοπός είναι το βρέφος να μείνει για τουλάχιστον 5 λεπτά σε αυτή τη στάση ώστε να δυναμώσουν οι μύες του λαιμού, της πλάτης και της κοιλίτσας. Όσο μεγαλώνει το μωράκι, μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο που στέκεται στην στάση αυτή.


 

Κοιλιακοί με βοήθεια

 

Όπως το μωράκι είναι ξαπλωμένο, με την πλάτη προς το κρεβάτι, κρατήστε του τα χέρια και μιλώντας του ή λέγοντάς του ένα τραγουδάκι και βοηθήστε το να σηκωθεί. Ακόμα και με την σημαντική δική σας βοήθεια, το βρέφος θα σφίξει ενστικτωδός τους μύες του, γεγονός που θα βοηθήσει την φυσική κατάστασή του. 

 

Ξεκινώντας τα βάρη 

 

Αφού το μωράκι περάσει τους πρώτους 3-4 μήνες, θα αρχίσει να κρατάει τα παιχνίδια του αλλά και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά του. Μπορείτε να τοποθετήσετε διαφορετικά παιχνίδια κοντά του, ενθαρρύνοντάς το, να τα σηκώνει και να τα αφήνει. Επιλέξτε παιχνίδια σε διαφορετικά σχήματα και με διαφορετικό βάρος ή παιχνίδια με ήχους ή με φως. 

 

Το εικονικό ποδήλατο 

 

Μία ίσως από τις πιο αστείες ασκησούλες για τα μωράκια είναι το εικονικό ποδήλατο. Μπορείτε όπως το μωράκι είναι ξαπλωμένο με την πλάτη στο κρεβάτι, να κινήσετε τα πόδια του, εναλλάξ πρώτα το ένα, μετά το άλλο, σαν να κάνει ποδήλατο. Η άσκηση αυτή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη τόσο του κορμού όσο και των ποδιών του. 

 

Καθίσματα 

 

Όπως το μωράκι κάθεται, βοηθήστε το να σηκωθεί δίνοντας του μία ώθηση και κρατώντας το, ανάλογα με την στήριξη που χρειάζεται το κεφάλι του. Επαναλάβετε τα καθίσματα, κάνοντας την διαδικασία πιο παιχνιδιάρικη, ίσως με ένα χαρωπό τραγούδι ή με γέλια. Μπορείτε να πλησιάζετε όσο κάνετε αυτή την άσκηση, το πρόσωπό σας, στο πρόσωπο του βρέφους, ώστε να ενισχύεσετε την βλεμματική επαφή με το μωράκι. 

 

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε παρέα με το μωράκι σας την γυμναστική;

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας