Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 10:37:09 +0200 5 σοβαροί λόγοι να σταματήσουμε το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη. Ας κόψουμε τώρα το τσιγάρο

Ας κόψουμε τώρα το τσιγάρο

Ας κόψουμε τώρα το τσιγάρο 470 900
Το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου και οι αρνητικές συνέπειες ακολουθούν το παιδί και στη μετέπειτα ζωή του.

Ας δούμε πέντε σημεία κλειδιά για τη σχέση της κακής αυτής συνήθειας με το έμβρυο και ας αναθεωρήσουμε προτού ανάψουμε τσιγάρο ξανά. 

1. Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη επηρεάζει όχι μόνο την υγεία του εμβρύου, αλλά και το βάρος του. Έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μελλοντικά έγιναν υπέρβαρα.

2. Η απάντηση στο πώς το κάπνισμα  στην εγκυμοσύνη επηρεάζει το έμβρυο βρίσκεται στην νικοτίνη, που δρα σε εκείνα τα νεύρα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την όρεξη.

3. Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα στην εγκυμοσύνη και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας στο παιδί.

4. Ιαπωνική έρευνα στο πανεπιστήμιο του Yamanashi έδειξε ότι το κάπνισμα -ακόμη και στην αρχή της εγκυμοσύνης- αυξάνει τις πιθανότητες το μωρό να γεννηθεί παχύσαρκο, αλλά και να συνεχίσει να αντιμετωπίζει την συμπτωματολογία και στην ενήλικη ζωή του. Ο κίνδυνος για εμφάνιση παχυσαρκίας στα παιδιά των οποίων οι μαμάδες κάπνιζαν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους είναι κατά 2,9 φορές μεγαλύτερος από ότι στα παιδιά των οποίων οι μαμάδες δεν είχαν την κακή συνήθεια όσο ήταν έγκυες.

5. Σύμφωνα με έρευνα της Δέσποινας Κεκέ με τίτλο «Αλληλεπίδραση περιγεννητικών παραγόντων στην εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας», παιδιά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη φαίνεται να έχουν 37% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης υπέρβαρου και παχυσαρκίας στην ηλικία των 4-5 ετών. Η ίδια έρευνα έδειξε επιπλέον ότι εκτός από το αν η μητέρα καπνίζει στην εγκυμοσύνη ή όχι και το βάρος των γονέων είναι σημαντικός περιγεννητικός παράγοντας που σχετίζεται με την εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας