Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 09:51:56 +0300 Πώς ένα παιδί σχολείου συμβιώνει αρμονικά και χωρίς ατυχήματα με ένα μωρό; 7 tips από τον ειδικό παιδικής ασφάλειας Δημήτρη Γιαννακάκη. Αρμονική συμβίωση αδελφών

Αρμονική συμβίωση αδελφών

Αρμονική συμβίωση αδελφών 470 900
Άρθρο από Δημήτρης Γιαννακάκης
Για την ασφαλέστερη συμβίωση των αδερφιών, και ειδικά όταν το μεγαλύτερο αδερφάκι πηγαίνει στο σχολείο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Μπήκε το φθινόπωρο και σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε για το σχολείο, ψωνίζουμε τα σχολικά μας είδη, την τσάντα, τα βιβλία, τα μολύβια και όλα τα όμορφα εφόδια που θα χρειαστούμε! Πολλές οικογένειες που έχουν παραπάνω από ένα παιδιά, έρχονται αντιμέτωπες με θέματα ασφάλειας, λόγω της διαφοράς ηλικίας των παιδιών τους. Για παράδειγμα, όταν στην οικογένεια υπάρχουν ένα παιδάκι 5 ετών και ένα 2 ετών, τα μολύβια και οι γόμες του ενός μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για το άλλο.

Μερικές απλές συμβουλές:

1. Φροντίστε τα παιχνίδια του κάθε παιδιού να αποθηκεύονται ξεχωριστά.
2. Προπαθήστε το μικρότερο παιδί (μέχρι να γίνει 4 ετών) να μην έχει πρόσβαση στα παιχνίδια του μεγαλύτερου, τα οποία έχουν μικρά ή αποσπώμενα κομμάτια, διότι ενέχουν διάφορους κινδύνους.
3. Μάθετε στα παιδιά την αξία της τακτοποίησης, και τακτοποιείτε τα σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες κλπ) σε σημείο στο οποίο το μικρότερο παιδί δεν έχει πρόσβαση.
4. Εξηγήστε στο μεγαλύτερο παιδί ότι δεν είναι καλό να τροφοδοτεί τα σχολικά του είδη στο μικρότερο αδερφάκι του.
5. Επιμείνετε στην καθαριότητα, και ειδικά στα υλικά τα οποία πιθανώς να μεταφέρονται με τα παπούτσια του μεγαλύτερου παιδιού από το παιχνίδι στο σχολείο.
6. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων κρυολογήματος, προσπαθήστε να μην έχουν έντονη επαφή τα αδερφάκια για αποφυγή μετάδοσης του κρυολογήματος.
7. Χρησιμοποιήστε συναγερμούς απομάκρυνσης όταν είστε εκτός σπιτιού, για να έχετε καλύτερο έλεγχο των αυτόνομα κινούμενων παιδιών.

Μην ξεχνάτε: αντικείμενα τα οποία είναι μικρότερα σε διάμετρο από ένα νόμισμα των 2€, μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό σε ένα παιδί έως 3 ετών.

Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί χωρίς παρακολούθηση
Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε συμβουλή ή και βοήθεια για πρόληψη παιδικών τραυματισμών στο σπίτι ή και αλλού, η safebebe είναι κοντά σας με ένα τηλέφωνο (2103800908) ή email (info@safebebe.gr)

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας