Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 11:16:58 +0200 Ας προετοιμαστούμε σωστά για να προλάβουμε τα απρόοπτα του καρναβαλιού. Αποκριάτικο πάρτυ με ασφάλεια

Αποκριάτικο πάρτυ με ασφάλεια

Αποκριάτικο πάρτυ με ασφάλεια 470 900
Άρθρο από Δημήτρης Γιαννακάκης
Σε ένα αποκριάτικο πάρτυ υπάρχει πάντα πολύ κέφι, τραγούδι, χορός και φυσικά παιχνίδι. Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος ατυχήματος. Ας προετοιμαστούμε σωστά για να προλάβουμε τα απρόοπτα του καρναβαλιού.

Τα αποκριάτικα αξεσουάρ μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τα πολύ μικρά παιδιά. Ας ενημερωθούμε σωστά για τους κινδύνους και ας τηρήσουμε τους κανόνες ασφαλείας για να απολαύσουμε τις Απόκριες χωρίς απρόοπτα.

Κομφετί - Σερπαντίνες
Καταπίνονται εύκολα και μπορούν να φράξουν τους αεραγωγούς προκαλώντας πνιγμό.
Καπέλα με λάστιχα
Προτιμάμε καπέλα χωρίς λάστιχα, ή καπέλα των οποίων το λάστιχο είναι αρκετά λεπτό ώστε να σπάει εύκολα για αποφυγή πνιγμού και εν γένει τραυματισμού
Καψούλια
Διατίθενται ή σε ροδέλες, ή σε μακριές σειρές (μασουράκια) η κατάποσή τους είναι ιδιαίτερα εύκολη, ειδικά για ηλικίες κάτω των 4. Προτιμήστε να ντυθεί Spiderman αντί για Cowboy
Πυροτεχνήματα
Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε τα παιδιά είτε να πλησιάσουν είτε να χειριστούν πυροτεχνήματα
Make-up          
- Αποφύγετε την κατάποση (κραγιόν, concealer, mascara etc)Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε καινούριες (σφραγισμένες) συσκευασίες και όχι κάποιες που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει.
- Πριν βάψετε όλο το πρόσωπο του παιδιού για τις ανάγκες της μεταμφίεσης, δοκιμάστε 2-3 ημέρες νωρίτερα όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στο δέρμα του, τοπικά σε κάποιο άλλο σημείο πχ αστράγαλο, ώστε να διαπιστώσετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις που δεν γνωρίζατε
- Προσέξτε την ετικέτα των προϊόντων να μην περιέχουν kohl, al-kahl, ή surma
- Πριν να βάψετε το προσωπάκι του παιδιού, φροντίστε να το καθαρίσετε καλά με υποαλλεργικό σαπούνι. Καθαρίστε τη βαφή από το πρόσωπο του παιδιού, αμέσως μόλις γυρίσετε σπίτι, ή τελειώσει το πάρτυ, με τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού.
Spray χρωματικά - αφρού - σερπαντίνας
Προσέξτε να μην είναι επικίνδυνα για κατάποση. Σε περίπτωση που είναι, αποφύγετε την χρήση τους, διότι είναι ιδιαίτερα εύκολο ένα παιδάκι να το φάει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Δερματολογικές αντιδράσεις σε στολές
Οι περισσότερες στολές είναι συνθετικές και πολύ συχνά, ειδικά στο ευαίσθητο παιδικό δέρμα, δημιουργούν ερεθισμούς, φαγούρα, ακόμα και έκζεμα. Το πρόβλημα θα το λύσει ένα λεπτό βαμβακερό (μακρυμάνικο) μπλουζάκι, σε συνδυασμό με ένα βαμβακερό κολάν, ή ένα καλσόν το οποίο θα είναι πολύ φιλικότερο στο δέρμα του παιδιού.
Οι συνθετικές στολές ανεβάζουν έντονα θερμοκρασία, κάνοντας τα παιδάκια (και τους μεγάλους) να ιδρώνουν. Καλό θα είναι να έχουμε μια αλλαξιά ρούχα ή ένα μπλουζάκι.
Βέλη - Ξίφη
Τα αποφεύγουμε γενικά, διότι δεν ξέρουμε που θα προσγειωθούν. Αν είναι αναπόφευκτο να χρησιμοποιηθούν, τότε φροντίζουμε να μην έχουν γωνίες, να είναι στρογγυλεμένες όλες τους οι ακμές και να είναι εύκαμπτα. Τα αποφεύγουμε σε παιδάκια κάτω των 6 ετών.  Συχνότερα ατυχήματα: Τραυματισμοί ματιού, μύτης, στόματος
Πιστόλια
Προτιμάμε να είναι από μαλακό υλικό, χωρίς λεπτές και μακριές κάνες, οι οποίες να μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα αν εισχωρήσουν στο στόμα
Έπιπλα
Φροντίζουμε ανάλογα με την ηλικία των παιδιών να δημιουργήσουμε χώρο για παιχνίδι στον οποίο θα υπάρχουν μειωμένα έπιπλα, και θα έχουν κατάλληλα «μαξιλαράκια» για απορρόφηση πρόσκρουσης.
Ολισθηρότητα επιφανειών
Τα κομφετί και οι σερπαντίνες πάνω σε πλακάκια-παρκέ-μάρμαρο-μωσαϊκό κλπ δημιουργούν μία πολύ ολισθηρή και επικίνδυνη για πτώσεις επιφάνεια. Χρησιμοποιούμε χαλιά, μοκέτες, ή άλλου είδους προστατευτικά δαπέδου (PVC, πλακίδια ασφαλείας EVA κλπ) για την διατήρηση της κατάλληλης αντιολισθηρότητας του δαπέδου.
Τσακωμοί – Σπρωξίματα – Σκανδαλιές
- Δεν αφήνουμε τα παιδιά χωρίς επιτήρηση
- Προσπαθούμε να βρίσκονται όλα τα παιδιά στον ίδιο χώρο (πιο εύκολη επιτήρηση)
- Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ασχολίες με ομάδες, και όχι με άτομα, καθώς και παιχνίδια συνεργασίας αντί για παιχνίδια ανταγωνισμού.
- Επεμβαίνουμε άμεσα σε περίπτωση αψιμαχιών, με έτοιμο κάποιο αντιπερισπασμό (τον κλόουν, κάποιο παιχνίδι κλπ)
- Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα παιδιά-καλεσμένους στο ίδιο επίπεδο ηλικίας, ώστε να έχουν την ίδια περίπου σωματική διάπλαση.

Περισσότερες πληροφορίες για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών:
Safebebe – Υπηρεσίες Παιδικής Ασφάλειας

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας