Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-10 15:53:53 +0300 Απλές συμβουλές για να κοιμάται το μωρό σας με τη ζέστη Απλές συμβουλές για να κοιμάται το μωρό σας με τη ζέστη

Απλές συμβουλές για να κοιμάται το μωρό σας με τη ζέστη

Απλές συμβουλές για να κοιμάται το μωρό σας με τη ζέστη 470 900
Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμάται εύκολα

Οι ξαφνικές υψηλές θερμοκρασίες έπιασαν πολλούς γονείς με μωρά απροετοίμαστους. Ίσως είστε κι εσείς ένας από τους γoνείς που είδατε το μωρό σας να μην κοιμάται καλά και να είναι ανήσυχο λόγω της ζέστης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι παιδίατροι επισημαίνουν πως τώρα που οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τις φυσιολογικές, καλό είναι να φροντίσετε ώστε το δωμάτιο του μωρού να  είναι σε μία σταθερή θερμοκρασία. 
Για τα νεογέννητα, η σωστή θερμοκρασία είναι περίπου 22ο - 25οC. Για μεγαλύτερα μωρά, όμως, μέχρι και 36 μηνών, θα πρέπει να είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Για να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα δροσερό περιβάλλον για το μωρό σας κλείστε τις κουρτίνες και ανοίξτε τα παράθυρα, ώστε να αφήσετε ένα αεράκι να ρέει μέσα στο σπίτι, για να δροσίσει το δωμάτιο.
Βεβαιωθείτε ότι ο ήλιος δεν χτυπά την βρεφική κούνια ούτε βρίσκεται σε ρεύμα γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μωρό.
Επιλέξτε ελαφρά βαμβακερά κουβερτάκια και ανάλαφρα πυτζαμάκια ενώ σε πολύ υψηλές θερμοκρασίας, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι εάν δεν υπάρχει κλιματιστικό στο χώρο που βρίσκεται το μωρό, μην φοβηθείτε να το αφήσετε γυμνό, μόνο με την πάνα του.


Η σωστή χρήση του κλιματιστικού

Με την εξέλιξη των κλιματιστικών η χρήση τους είναι πιο επιτρεπτή για τα μωρά. Καθώς ο δροσερός αέρας διαχέεται και δεν πέφτει πάνω στο παιδί δημιουργείται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Όμως θυμηθείτε:
Πριν μπει σε λειτουργία το κλιματιστικό, χρειάζεται να έχει γίνει καλή συντήρηση. Αν η συσκευή είναι παλιάς τεχνολογίας, αφήστε λίγο το παράθυρο του δωματίου ανοικτό για να ανανεώνεται ο αέρας.
Φροντίστε ο αέρας από το κλιματιστικό να μην πέφτει πάνω στο μωρό, ιδιαίτερα όταν κοιμάται.
Αν θέλετε να αφήστε το κλιματιστικό όλο το βράδυ αναμμένο στο χώρο που κοιμάται το μωρό, αφήστε και πάλι λίγο ανοιχτό το παράθυρο και σκεπάστε το μωρό με ένα σεντόνι.
Κατά τη διάρκεια λειτουργείας του κλιματιστικού, καλό θα είναι το μωράκι να είναι ντυμένο με ελαφριά βαμβακερά ρουχαλάκια.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας