Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 10:33:53 +0200 Οι ανωμαλίες στην μήτρα συνδέονται με την υπογονιμότητα αλλά σε μικρό ποσοστό. Ανωμαλίες στη μήτρα και γονιμότητα

Ανωμαλίες στη μήτρα και γονιμότητα

Ανωμαλίες στη μήτρα  και γονιμότητα 470 900
Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις γυναικών με κάποια ανωμαλία στη μήτρα που συνέλαβαν εύκολα παιδί και είχαν ομαλή εξέλιξη στην εγκυμοσύνη τους.

Ωστόσο, κάθε ανωμαλία που εντοπίζεται στη μήτρα αποτελεί μια κατάσταση που χρήζει αντιμετώπισης, αν θέλουμε και προσπαθούμε να κάνουμε παιδί. Και αυτό γιατί, μπορεί οι ανωμαλίες της μήτρας να μην ευθύνονται για την αδυναμία σύλληψης, συνδέονται όμως με την αποβολή του εμβρύου.

Πιθανές ανωμαλίες της μήτρας
Η μήτρα μπορεί να φέρει κάποια εκ γενετής ανωμαλία (συγγενή ανωμαλία) ή να αποκτήσει κάποιο πρόβλημα μετά από επέμβαση ή φλεγμονή (επίκτητη ανωμαλία), η οποία όμως να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας.

Οι συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας είναι κατά κύριο λόγο οι ακόλουθες:
-Τοξοειδής μήτρα: Η μήτρα έχει σχήμα τόξου.
-Δίκερως μήτρα: Η μήτρα έχει σχήμα καρδιάς και είναι χωρισμένη στα δύο.
-Δίδελφη μήτρα: Στην ουσία υπάρχουν δύο μήτρες. Η μία είναι δίπλα στην άλλη. Η μία λειτουργεί σωστά,  η άλλη καθόλου.
-Μονόκερη μήτρα: Η μονόκερη μήτρα δεν έχει το γνωστό σχήμα και μοιάζει σαν κέρατο.
Οι ανωμαλίες της μήτρας θεραπεύονται με διάφορες επεμβάσεις με συνηθέστερες την υστερεκτομή και την λαπαροσκόπηση. Η έγκαιρη διάγνωση και  θεραπεία των ανωμαλιών της μήτρας, είναι καλύτερα να γίνεται απευθείας από τον γιατρό μας. Μ αυτό τον τρόπο μπορούν να αποφευφχθούν μεταγενέστερα προβλήματα γονιμότητας που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια γυναίκα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας