Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 12:56:52 +0300 Ένα «τζελ» που απλώνεται στο δέρμα μια φορά τη μέρα θα εμποδίζει την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το χάπι, σύμφωνα με ερευνητές. Αντισυλληπτικό τζελ

Αντισυλληπτικό τζελ

Αντισυλληπτικό τζελ 470 900
Στο μέλλον οι γυναίκες, οι οποίες δεν θα θέλουν να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, φαίνεται πως θα έχουν ως  εναλλακτική λύση ένα «τζελ».

Το αντισυλληπτικό τζελ απλώνεται στο δέρμα μια φορά τη μέρα και απελευθερώνει μέσα στον οργανισμό ορμόνες, οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το χάπι. Οι μέχρι τώρα δοκιμές δείχνουν ότι το «τζελ» είναι αποτελεσματικό χωρίς τις παρενέργειες, όπως η αύξηση βάρους και η ακμή, που σχετίζονται με το αντισυλληπτικό χάπι. Στη διάρκεια των επτά μηνών που κράτησαν οι δοκιμές, καμία από τις 18 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών που έβαζε το αντισυλληπτικό τζελ, δεν έμεινε έγκυος. Οι αναλύσεις των ορμονών τους έδειξαν ότι το τζελ καταστέλλει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες. Οι ερευνητές που αναπτύσσουν το αντισυλληπτικό τζελ Nestorone σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Antares Pharma, παρουσίασαν τα πρώτα συμπεράσματα των δοκιμών τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στις ΗΠΑ.

Πηγή: www.skai.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας