Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-19 15:57:54 +0300 Η γρίπη οφείλεται στους ιούς Α,Β,C , οι οποίοι ανάλογα με το αντιγόνο που έχουν διακρίνονται σε υποτύπους. Επιδημία προκαλούν οι ιοί Α και Β . Συμβαίνει συνήθως τους χειμερινούς μήνες και κατά κανόνα μετά το Δεκέμβρη. Αντιγριπικός εμβολιασμός

Αντιγριπικός εμβολιασμός

Αντιγριπικός εμβολιασμός 470 900
Άρθρο από Γεώργιος Γλυνός
Η γρίπη οφείλεται στους ιούς Α,Β,C , οι οποίοι ανάλογα με το αντιγόνο που έχουν διακρίνονται σε υποτύπους. Επιδημία προκαλούν οι ιοί Α και Β . Συμβαίνει συνήθως τους χειμερινούς μήνες και κατά κανόνα μετά το Δεκέμβρη.
Ο ιός της γρίπης έχει την ιδιότητα  να υφίσταται μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλαγές στα αντιγόνα του, να αλλάζει δηλαδή το profil του, με συνέπεια να μην μπορεί να υπάρχει ένα εμβόλιο που προσφέρει μακροχρόνια ανοσία.

Το εμβόλιο της γρίπης είναι εποχιακό και ετήσιο και παρασκευάζεται με βάση τους τύπους των ιών που ανιχνεύθηκαν τον προηγούμενο χειμώνα.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από το φθινόπωρο, από το μήνα Οκτώβριο και μετά. Η γρίπη προσβάλλει πιο συχνά τα παιδιά, τα οποία αποτελούν και την κύρια πηγή εξάπλωσης της νόσου.

Ενδείξεις για αντιγριπικό εμβολιασμό έχουν:

1.      Παιδιά 6-24 μηνών και άτομα άνω των 60 ετών, ανεξάρτητα αν έχουν χρόνια προβλήματα υγείας ή όχι.

2.       Παιδιά και ενήλικες  που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ανεξαρτήτων ηλικίας

i)        Χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα

ii)       Καρδιαγγειακή νόσο

iii)     Σακχαρώδη διαβήτη

iv)     Χρόνια νεφρική νόσο

v)      Νόσο που απαιτεί χρόνια λήψη ασπιρίνης

Ενδείξεις για αντιγριπικό εμβολιασμό έχουν και όσα άτομα βρίσκονται σε περιβάλλον βρέφους κάτω των 6 μηνών.

Για τα παιδιά κάτω των 9 ετών, τα οποία δεν έχουν εμβολιασθεί ξανά στο παρελθόν, απαιτούνται δύο δόσεις εμβολίου με μεσοδιάστημα 4-8 εβδομάδων. Στα παιδιά που είναι πάνω από 9 ετών αρκεί μια δόση εμβολίου. Σε όσα παιδιά είχε γίνει αντιγριπικός εμβολιασμός τα προηγούμενα χρόνια αρκεί μια δόση εμβολίου.

Παιδιά που είναι κάτω των 3 χρόνων κάνουν τη μισή δόση του εμβολίου του ενήλικα. Άνω των 3 ετών γίνεται πλέον ολόκληρη η δόση του εμβολίου.

sos γιατροί

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας