Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-13 14:10:08 +0200 Δείτε παρακάτω, κάποιες από τις διαθέσιμες θεραπείες για τις εποχιακές αλλεργίες, που συναντάμε πιο συχνά. Ανοιξιάτικες αλλεργίες στα παιδιά

Ανοιξιάτικες αλλεργίες στα παιδιά

Ανοιξιάτικες αλλεργίες στα παιδιά 470 900
Δείτε παρακάτω, κάποιες από τις διαθέσιμες θεραπείες για τις εποχιακές αλλεργίες, που συναντάμε πιο συχνά.

Η άνοιξη έχει καταφθάσει και η φύση ακόμα και στα αστικά κέντρα είναι παρούσα. Με όση χαρά και αν καλωσορίζουμε την άνοιξη, σαν τον προάγγελο του καλοκαιριού, πάντα υπάρχει για αρκετούς από εμάς, το πρόβλημα με τις αλλεργίες. 

 

Οι μικροί μας ήρωες δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τις εποχιακές αλλεργίες. Πως θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε να μειώσουν την ένταση των συμπτωμάτων τους; Δείτε παρακάτω, κάποιες από τις διαθέσιμες θεραπείες για τις εποχιακές αλλεργίες, που συναντάμε πιο συχνά. 

 

Ρινικές πλύσεις ή σπρέι 

 

Τα συμπτώματα και οι ενοχλήσεις στην μύτη είναι πολύ συνηθισμένα όταν μιλάμε για αλλεργίες. Συχνές πλύσεις με θαλασσινό νερό ή φυσιολογικό ορό, αλλά και ρινικά εκνεφώματα μπορούν να ανακουφίσουν τα παιδιά και να αποσυμφορήσουν τις ενοχλήσεις στην μύτη. 

 

Αντιισταμινικά φάρμακα 

 

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ίσως περισσότερο για τις εποχιακές αλλεργίες. Ο κνησμός, η καταρροή και ο βήχας μπορούν να μειωθούν σημαντικά με την χρήση αντιισταμινικών φαρμάκων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα φάρμακα αυτά συχνα προκαλούν αίσθημα έντονης κόπωσης και υπνηλία και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά μικρής ηλικίας.

 

Εμβόλια αλλεργίας 

 

Σε κάποιες περιπτώσεις ο αλλεργιολόγος ή ο γιατρός του παιδιού, ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων της αλλεργίας μπορεί να προτείνει την χρήση υποδόριας ανοσοθεραπείας. Τα εμβόλια χορηγούνται με συνταγή γιατρού, σε περίπτωση που υπάρχει διάγνωση αλλεργικής ρινίτιδας. Η χορήγηση των εμβολίων ελέγχεται από ειδικό αλλεργιολόγο και τον γιατρό του παιδιού. Η θεραπεία βοηθά ώστε στο μέλλον το παιδί να μην αναπτύξει άσθμα εξαιτίας της αλλεργίας του. 

 

Πάντα επικοινωνούμε με τον γιατρό του παιδιού, που γνωρίζει το ιστορικό του και αν το παιδί έχει έντονα συμπτώματα, ζητάμε την βοήθεια ειδικού αλλεργιολόγου ώστε να βρούμε την καταλληλότερη θεραπεία και να απολαμβάνουμε την άνοιξη. Ας μην ξεχνάμε πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και πάντα συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αντιμετώπιση των αλλεργιών στα παιδιά;

 

 

Μη χάσετε το Masterclass "Πώς αντιμετωπίζουμε τις αλλεργίες σε βρέφη και παιδιά" στη διαδυκτιακή πλατφόρμα MyParenthood.gr. Εκεί η Παιδίατρος Μαριαλένα Κυριακάκου θα σας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με τα συμπτώματα και τη θεραπεία τους.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας