Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 16:37:41 +0300 4 ερωτήσεις για την πιο δύσκολη απόφαση στη ζωή κάθε γυναίκας: την έκτρωση που ακολουθεί την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη-Έκτρωση

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη-Έκτρωση

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη-Έκτρωση 470 900
Έκτρωση ή άμβλωση είναι η τεχνητή διακοπή της κυήσεως.

Μέχρι πότε μπορεί να γίνει έκτρωση;
Η έκτρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα αρχικά στάδια μιας εγκυμοσύνης και μέχρι την 24η εβδομάδα. 

Σε ποιές περιπτώσεις επιλέγεται η έκτρωση;
Μια γυναίκα παίρνει την απόφαση να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης από την στιγμή που δεν επιθυμεί την εγκυμοσύνη. Παρ όλα αυτά στην ίδια επιλογή μπορεί να οδηγήσει το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη δεν έχει την προβλεπόμενη, φυσιολογική πορεία. 

Τι σημαίνει ο όρος "αυτόματη έκτρωση"; 
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο ίδιος ο οργανισμός αποβάλλει το έμβρυο. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για «αυτόματη έκτρωση ή αποβολή».

Η έκτρωση μπορεί να επηρεάσει την γονιμότητα μιας γυναίκας;
Τα επακόλουθα μιας έκτρωσης, όπως μια φλεγμονή ή προβλήματα στην σάλπιγγα, μπορεί να προκαλέσουν εμπόδια στην προσπάθεια για επίτευξη εγκυμοσύνης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μια έκτρωση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια της ικανότητας για αναπαραγωγή. Αν και υπάρχουν πολλά περιστατικά γυναικών που παρά την έκτρωση ή τις εκτρώσεις στις οποίες έχουν υποβληθείς το παρελθόν, μπόρεσαν να κάνουν παιδί αργότερα, οι ειδικοί επιμένουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην φτάνουμε σε αυτή την επιλογή. Για αυτό συνιστούν σωστή πρόληψη και αντισύλληψη. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας