Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-01-12 10:30:08 +0200 PICSI για την ανδρική υπογονιμότητα Ανδρική υπογονιμότητα

Ανδρική υπογονιμότητα

Ανδρική υπογονιμότητα 470 900
Άρθρο από Ευριπίδης Μαντούδης
PICSI για την ανδρική υπογονιμότητα

Τι είναι το PICSI;

Πρόκειται για ένα νέο τρόπο επιλογής σπερματοζωαρίων για μικρο-γονιμοποίηση που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Yale και εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα. Η μέθοδος PICSI έχει ως στόχο την επιλογή των πιο λειτουργικά ικανών σπερματοζωαρίων που θα χρησιμοποιηθούν για μικρο-γονιμοποίηση (ICSI).
Κατά τη μικρο-γονιμοποίηση (έγχυση του σπερματοζωαρίου μέσα στο ωάριο με το βοήθεια μικροσκοπίου μεγάλης μεγέθυνσης και ειδικών μικροχειριστηρίων), τα σπερματοζωάρια επιλέγονται από τους εμβρυολόγους με βάση τα διεθνή κριτήρια μορφολογίας και κινητικότητας.
Με τη μέθοδο PICSI, πριν να πραγματοποιηθεί η μικρο-γονιμοποίηση, τα σπερματοζωάρια επιλέγονται ως εξής: τοποθετούνται σε ένα ειδικό τρυβλίο (‘πιατάκι’ εργαστηρίου) με μια ειδική επίστρωση (υαλουρονικό οξύ). Τα σπερματοζωάρια καλύτερης ποιότητας (τα πιο ώριμα) δεσμεύονται πάνω σε αυτή την επίστρωση και επιλέγονται από τους εμβρυολόγους.
Μελέτες έχουν δείξει ότι σπερματοζωάρια που δεσμεύονται από το υαλουρονικό οξύ εμφανίζουν λιγότερες χρωμοσωμικές ανωμαλίες  και χαμηλότερο ποσοστό κατακερματισμού του DNA . Με αυτό τον τρόπο επιλογής των σπερματοζωαρίων, επιτυγχάνουμε τη δημιουργία εμβρύων καλύτερης ποιότητας, δηλαδή με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφύτευσης και επίτευξης εγκυμοσύνης.

Για ποιους ασθενείς είναι κατάλληλο το PICSI;

Το PICSI έχει νόημα όταν διαπιστώνεται ανδρική υπογονιμότητα και χρειάζεται να εφαρμοστεί η μικρο-γονιμοποίηση, αλλά επιπλέον όταν παρατηρείται υψηλό ποσοστό DFI (DNA – fragmentation index) στην εξέταση κατακερματισμού του DNA στο δείγμα σπέρματος.

http://www.gennima.eu/index.php?id=micro-insemination
http://gennima.blogspot.com/2011/06/picsi.html

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας